Un politician italian care s-a opus vaccinării pentru varicelă s-a îmbolnăvit de varicelă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.03.2019 - 11:40
Massimiliano Fedriga s-a îmbolnăvit de varicelă de la copiii săi

Un membru al partidului Liga, din Italia, a catalogat guvernul ca fiind „stalinist" după ce a impus vaccinarea obligatorie pentru 12 tipuri de boli, inclusiv varicela.

SHARE

Un membru înalt al Partidului Liga, condus de ministrul italian de Interne Matteo Salvini, critic dur al regulilor obligatorii de vaccinare din Italia, a ajuns la sspital după ce a contractat varicelă, boală cunoscută în România sub denumirea populară de „vărsat de vânt”.

Massimiliano Fedriga, președintele regiunii nord-est Fruili-Venezia Giulia, a anunțat că a petrecut patru zile sub observație într-o unitate medicală după ce a fost diagnosticat cu virusul, săptămâna trecută, scrie The Independent.

„Sunt bine, sunt acasă în convalescență și le mulțumesc tuturor", a transmis politicianul, pe contul său de Twitter.

Fedriga a fost un adversar vocal al deciziei guvernului italian de a introduce vaccinuri obligatorii împotriva a 12 boli, inclusiv varicela. Legislația, introdusă ca urmare a izbucnirii epidemiei de rujeolă în 2017, împiedică copiii nevaccinați să participe la grădiniță sau la școală și impune amenzi mari părinților care nu reușesc să imunizeze copiii de vârstă școlară.

În timpul petrecut în funcția de șef al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului italian, Fedriga a susținut că părinții nu ar trebui să fie „forțați" să-și vaccineze copiii.

Într-un interviu, el a descris Partidul Democrat ca „stalinist" pentru încercarea de a „impune" politica publică. Totuși, pe Facebook, Fedriga a insistat că nu a fost un susținător al mișcării „anti-vase", ai cărei membri nu își imunizează copiii - adesea din cauza temerilor privind nesiguranța vaccinurilor.

„Întotdeauna am spus că sunt în favoarea vaccinurilor, dar pentru a obține rezultatul este necesar să avem o alianță cu familiile, care să nu fie impusă", a declarat politicianul.

Vaccinările au devenit în ultimii ani o problemă controversată în politica italiană.

Roberto Burioni, un medic italian proeminent care administrează site-ul MedicalFacts, a declarat că incidentul a servit ca avertisment adulților pentru a se asigura că au fost vaccinați.

„Stimate președinte, mai întâi de toate, permiteți-mi să vă urez o recuperare rapidă", a scris el pe Facebook. „Singurul mod în care trebuie să evităm astfel de tragedii este acela de a ne vaccina pe toți pentru a preveni circulația acestui virus periculos, care ar fi putut afecta o persoană mult mai vulnerabilă", a menționat acesta pentru The Independent.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.