OMS: Nouă variantă Omicron detectată în 57 de țări

DE Elena Andrei | 08.12.2021 - 20:34
Nouă variantă Omicron detectată în 57 de țări/foto: newyorker

Noua variantă Omicron a coronavirusului a fost detectată până acum în 57 de țări, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

SHARE

„Chiar dacă severitatea este egală sau potențial chiar mai mică decât pentru varianta Delta, este de așteptat ca spitalizările să crească pe măsura creșterii numărului de infectări”, a declarat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal.

Raportul spune că sunt necesare mai multe date pentru a evalua dacă varianta Omicron poate duce la o protecție redusă față de vaccinuri.

„Studiile de eficacitate a vaccinurilor sunt vitale pentru a înțelege modul în care vaccinurile protejează împotriva infecțiilor, a bolilor simptomatice și severe și a morții”, a adăugat acesta.

Omicron este a cincea variantă SARS-CoV-2 desemnată ca o variantă de îngrijorare de către OMS, după variantele alfa, beta, gamma și delta.

La nivel global, incidența săptămânală a cazurilor a crescut în săptămâna 29 noiembrie - 5 decembrie, cu peste patru milioane de cazuri noi confirmate.

„Noile decese săptămânale au crescut cu 10% față de săptămâna anterioară, cu peste 52.500 de decese noi raportate”, a spus OMS, menționând că peste 5,2 milioane de decese au fost raportate la nivel global din cauza Covid.

Citește și

România a vaccinat de două ori mai puțini copii decât Spania sau Italia. Valul cinci, al minorilor

Jumătate din pacienții COVID transferați în străinătate au murit. România a cerut tardiv ajutor UE

 

Regiunea Europeană care acoperă 53 de țări a raportat cea mai mare incidență săptămânală a cazurilor la 100.000 de locuitori, cu 288 cazuri noi la 100.000 de locuitori, iurmată de Regiunea Americilor cu 91,4 cazuri noi la 100.000 de locuitori.

Ambele regiuni au raportat, de asemenea, cea mai mare incidență săptămânală a deceselor, de 3,1 la 100.000 de locuitori pentru Europa și 1,3 pentru Americi.

Cel mai mare număr de decese noi raportate a continuat în Rusia, cu 8.523 de decese noi sau 5,8 decese noi la 100.000. Au urmat Ucraina cu 3.163 de decese și Polonia cu 2.636 de decese recente.

În Africa de Sud, OMS a declarat că numărul cazurilor raportate de COVID-19 s-a dublat cu o săptămână înainte de 5 decembrie, ajungând la peste 62.000.

În țările vecine ale Africii de Sud, Eswatini, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Lesotho, au existat incidente „foarte mari” în COVID-19.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.