România a vaccinat de două ori mai puțini copii decât Spania sau Italia. Valul cinci, al minorilor

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.12.2021 - 18:22
România a vaccinat de două ori mai puțini copii decât Spania sau Italia. Valul cinci, al minorilor /musc.edu

Directorul regional al OMS Europa, Dr. Hans Kluge, a declarat că incidența COVID-19 a fost de două până la trei ori mai mare în rândul copiilor mici decât în cazul populației mature în unele locuri din Europa.

SHARE

Citește și: Octavian Jurma: „Foarte posibil, Omicron va fi un val al copiilor și tinerilor în România"

Copiii cu vârsta între cinci și 14 ani prezintă acum cele mai mari rate de infecție cu COVID-19 raportate din Europa, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Directorul regional al OMS Europa, Dr. Hans Kluge, a cerut țărilor să protejeze copiii și școlile pe fondul creșterii rapide a cazurilor în rândul tinerilor.

El a spus că, în unele zone ale Europei, incidența COVID-19 a fost de două până la trei ori mai mare în rândul copiilor  raportat la restul populației.

Citește și: VIDEO S-a împlinit un an de la vaccinarea anti-COVID a primei persoane în afara studiilor clinice

Copiii, în general, se confruntă cu simptome COVID mai puțin severe decât populațiile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă, lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele cu un sistem imunitar mai slab.

„Pe măsură ce se apropie vacanțele școlare, trebuie să recunoaștem, de asemenea, că copiii își contaminează părinții și bunicii acasă, cu un risc de 10 ori mai mare ca acești adulți să dezvolte boli severe, să fie internați în spital sau să moară atunci când nu sunt vaccinați”, a spus Kluge. „Riscurile pentru sănătate se extind dincolo de copiii înșiși”, scrie smh.com

Pe de altă parte, rapoartele preliminare din Africa de Sud indică o creștere bruscă a internărilor în spital la copiii cu Covid și vârsta peste doi ani, într-un moment în care varianta Omicron face ravagii prin țară.

Rezumatul clinic prezentat de către un grup de medici și experți în sănătate publică ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a evidențiat o creștere bruscă a internărilor în spital la copiii cu vârsta peste doi ani infectați cu Covid-19 în Africa de Sud, arată indiatoday.

România nu stă bine în ceea ce privește procentul tinerilor imunizați anti-COVID. În total, s-au vaccinat 437.800 de elevi (130.000 de elevi în categoria de vârstă 12-15 ani, respectiv 307.800 de elevi cu vârsta peste 16 ani), număr echivalent cu peste 35% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare. Asta în timp ce Franța a vaccinat 79% dintre copii, Italia – 72%, Spania – 87%, potrivit euronews.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.