Cafea care nu e făcută din boabe de cafea s-a băut în comunsim. Se numea nechezol și era un înlocuitor al cafelei.
Acești noi înlocuitori ai cafelei sunt meniți să aibă același gust ca și cafeaua tradițională, în timp ce oferă aceeași cantitate de cofeină. În mod tradițional, însă, înlocuitorii de cafea nu au fost capabili să atingă toate aceste obiective.
Citește și: Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina?
Ne întoarcem la nechezol! Vom bea cafea fără boabe. De ce zic cercetătorii că așa vom salva planeta?
Atomo ar putea fi unul dintre primii care să schimbe acest lucru. Și există și un motiv bun pentru aceste opțiuni alternative de cafea. Conform World Wide Fund for Nature, se estimează că cultivarea boabelor de cafea și întreaga industrie a cafelei sunt a șasea cea mai importantă cauză a defrișărilor. Și, pe baza ratei de consum a cafelei de la marile francize precum Starbucks și altele, acest lucru nu se va schimba prea curând, soune cercetătorii
Citește și: Suplimentul natural, denumit „aurul roșu”, care produce colagen și previne bolile
În plus, lupta continuă împotriva schimbărilor climatice împinge plantațiile la altitudini mai mari. Cu toate acestea, cafeaua fără boabe ar putea, de asemenea, să ajute cu reglementările viitoare, cum ar fi viitorul regulament al UE stabilit pentru luna decembrie, care va interzice efectiv vânzarea produselor, inclusiv a cafelei, dacă acestea nu pot dovedi că nu sunt legate de defrișări.
Astfel, o mulțime de companii mari acordă atenție industriei alternative a cafelei pentru a vedea ce fel de lucruri pregătesc companii precum Atomo. Dacă aceste opțiuni alternative se vor dovedi sau nu mai durabile, va trebui să așteptăm să vedem. Dar, dacă se poate reduce defrișările, atunci putem spera că vom reuși să rezolvăm unele dintre problemele tot mai mari legate de schimbările climatice cauzate de lipsa copacilor care contribuie la generarea dioxidului de carbon.
Copacii sunt un factor natural obișnuit de descurajare a dioxidului de carbon - ei captează gazul și îl împiedică să umple atmosfera. Dar în cele din urmă vom ajunge la un punct în care copacii nu vor mai putea ține pasul cu cantitatea de dioxid de carbon pe care o eliberăm. Asta înseamnă că temperaturile globale vor crește și mai mult, creând și mai multe probleme. Cafeaua fără boabe nu va scăpa lumea de încălzirea globală, dar ar putea ajuta la ceva, cel puțin.