Medicii n-au văzut că fetiţa are mâna ruptă, în Alba, aşa că a ajuns la Pediatrie, în Sibiu

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.09.2023 - 09:27
Medicii n-au văzut că fetiţa are mâna ruptă - Foto: spitalalba.ro

Medicii nu au văzut că o fetiţă are mâna ruptă, pentru că, pur şi simplu, radiografia care a fost făcută nu a cuprins partea fracturată a mâinii, aşa că micul pacient a ajuns la Pediatrie. Unguent pentru dureri - asta a fost soluţia oferită la Alba Iulia.

SHARE

Medicii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba nu au văzut fractura de la mână a unei fetițe de 5 ani, din oraș, aşa că părinții au luat decizia de a veni la Sibiu.

După ce medicii din Alba au consultat-o și i-au făcut o radiografie, au concluzionat că fata are doar o contuzie și i-au recomandat părinților să folosească un unguent pentru dureri.

Medicii n-au văzut că fetiţa are mâna ruptă

Însă durerile fetiței au continuat, așa că părinții au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde medicii de acolo au văzut că minora avea mâna fracturată și i-au pus-o în ghips.

La unitatea medicală din județul vecin a fost consultată, potrivit mamei, de către un medic pediatru, iar apoi a fost trimisă pentru o radiografie.

În cursul serii de luni, 25 septembrie, fetița avea dureri, iar din acest motiv părinții au dus-o la Spitalul Pediatric din Sibiu. Aceasta a fost consultată de către un medic pediatru care, potrivit mamei, și-ar fi dat seama din prima că fetița ar avea mâna ruptă.

Citeşte şi: Medicamentele expirate vor fi colectate în containere amplasate în curțile spitalelor

La spitalul din Sibiu a mai făcut o radiografie, iar diagnosticul a fost fractură metafiză distală radius drept. Drept urmare, i-au pus mâna în ghips pentru trei săptămâni, conform turnulsfatului.ro.

”Radiografia efectuată la SJU Alba Iulia nu a cuprins zona fracturată, care se află în partea inferioară a antebrațului, mai exact între antebraț și palmă, la încheietura mâinii. În schimb, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a efectuat o radiografie la antebraț, care a inclus și zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Interpretarea radiografiei efectuate la Spitalul din Alba Iulia este corectă. Radiografia s-a realizat la cot, deoarece acolo au fost semnalate durerile și nu în zona inferioară a antebrațului.

Citeşte şi: Cei doi chirurgi de la Spitalul Marius Nasta care ar fi cerut șpagă pacienților, arestați preventiv

Radiografia efectuată la cot nu poate evidenția o fractură metafiză distală a radiusului deoarece zona investigată nu include partea inferioară a antebrațului.

La Sibiu a fost supusă investigațiilor imagistice altă zonă a membrului superior, respectiv antebrațul, iar aceasta a cuprins zona fracturată, respectiv încheietura mâinii.

Facem precizarea că radiografia se efectuează în zona în care este semnalată afecțiunea medicală și nu se extinde asupra altei părți din corp pentru a nu expune riscului asupra iradierii, mai ales în acest caz particular, unde a fost vorba de o pacientă cu vârstă fragedă”, a declarat Alexandra Roșu, responsabilul de relații cu presa al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te