Mahler: Riscăm să închidem centrul de vaccinare de la „Marius Nasta”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 15.03.2021 - 18:54
Mahler: Riscăm să închidem centrul de vaccinare de la „Marius Nasta”. Captură video

Institutul „Marius Nasta” din București riscă să închidă fie centrul de vaccinare din cadrul spitalului, fie secții din spital, din cauza faptului că „trage" de același personal, a declarat luni pentru HotNews managerul Beatrice Mahler.

SHARE

Autoritățile nu s-au gândit să reglementeze plata suplimentară a personalului din centrele de vaccinare din cadrul spitalelor, ci doar pe cea a personalului din celelalte centre de vaccinare.

Singura compensație pe care o pot primi angajații din centrele de vaccinare din spitale ar fi să își ia zile libere pentru weekendurile lucrate în plus, caz în care s-ar bloca activitatea activitatea unor secții din spital, în condițiile în care este vorba despre același personal.

Angajații care lucrează ore suplimentare în centrul de vaccinare din spital ar fi dispuși să renunțe la zilele libere și să fie plătiți suplimentar, însă legea nu permite acest lucru, a explicat Beatrice Mahler.

„Dacă această situație nu se va rezolva, va trebui să închidem ori centrul de vaccinare, ori secții din spital, pentru că acești oameni trebuie să își ia zilele libere", avertizează managerul Institutului Marius Nasta.

Sunt două categorii de centre de vaccinare, explică Beatrice Mahler: centre de vaccinare care au fost create în spitale și centre de vaccinare în afara spitalelor, cum este cel de la Romexpo, care diferă de cele din spitale.

„Noi, în cadrul spitalelor, am delegat personal din spital. Delegarea personalului din spital acoperă, practic, partea financiară. Personalul din centru este plătit de spital, pentru că l-am luat dintr-o parte și l-am dus în alta. Dar este însă foarte dificil să tragem de acest personal", afirmă managerul Institutului Marius Nasta.

„Pe de altă parte, noi ne confruntăm cu o altă mare problemă: personalul care lucrează sâmbăta și duminica în centrul de vaccinare trebuie să primească zile libere în schimbul acestor zile de sâmbătă și duminică lucrate. Ori aceste zile libere înseamnă că, practic, el, dacă vine două weekenduri - 4 zile de weekend - trebuie să primească 8 zile libere, nefiind plătit în plus pentru ele. Practic, o săptămână nu mai vine la serviciu."

"Și atunci noi avem acum la spital mulți angajați cu ore suplimentare efectuate, care vor trebui să își ia zile libere și cărora nu am cum să nu le dau acele zile libere dar nu am nici cum să le dau, pentru că trebuie să închid spitalul. Și atunci, cineva pierde. Oamenii ar vrea să primească bani pentru ore suplimentare, dar eu, legal, nu pot să îi plătesc. Este o mare problemă", subliniază Beatrice Mahler, potrivit Hotnews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te