Leacul băbesc care alungă gripa și răceala. Ce mănânci ca să scapi rapid de boală. Îl ai în casă

DE Florentina Enache | Actualizat: 24.11.2024 - 13:00
Leacul băbesc care alungă gripa și răceala. Ce mănânci ca să scapi rapid de boală. Îl ai în casă - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Leacul băbesc care alungă gripa și răceala. Ce mănânci ca să scapi rapid de boală. Îl ai în casă - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Gripă și răceală
Gripă și răceală

Leacul băbesc care alungă gripa și răceala. Ce să mănânci, ca să scapi rapid de boală. Îl ai în casă. O farmacistă a împărtășit un truc, despre care zice că te scapă de răceală în 24 de ore.

SHARE

Simțiți debutul unei răceli supărătoare? În sezonul rece, răcelile sunt frecvente, iar simptomele lor sunt ușor de recunoscut.

S-ar putea să aveți de-a face cu un nas congestionat, care curge sau cu o durere în gât, precum și de dureri musculare și osoase.

Leacul băbesc care alungă gripa și răceala. Ce mănânci ca să scapi rapid de boală. Îl ai în casă

Recent, o farmacistă din California, SUA, a dezvăluit un truc pentru a „vindeca o răceală în 24 de ore”, conform Daily Mirror.

Într-un videoclip, Ariana Medizade a declarat: „O să vă spun exact cum să vindecați o răceală în 24 de ore sau mai puțin cu ceva ce aveți deja acasă”.

Citește și: 5 lucruri de făcut în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Scapi rapid de simptomele păcătoase

„De îndată ce vă simțiți rău, luați doi căței de usturoi și tăiați-i în bucăți mici, suficient de mici încât să îi puteți înghiți și luați-i literalmente ca pe un supliment”.

Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)

„Usturoiul conține alicină, care este un compus puternic ce semnalează celulelor tale imunitare să înceapă să combată orice bacterii sau viruși care ți-au invadat corpul. Motivul pentru care acest lucru funcționează atât de eficient, peste noapte, este pentru că alicina este un compus care se absoarbe rapid în fluxul sanguin, oferind astfel sistemului imunitar un impuls semnificativ pentru a ajuta la respingerea oricăror viruși sau bacterii.”

Citește și: Vitamina pe care s-o iei obligatoriu în perioada septembrie-aprilie. Imunitate, oase, stare psihică

Când să consumați ustoroi?

Farmacista a spus exact când trebuie consumat usturoiul, atunci când sunteți răcit.

„Cel mai bun moment pentru a-l folosi este chiar atunci când simțiți primele semne ale unei răceli, disconfort în gât, o ușoară durere de cap, oboseală”. 

Citește și: Țuica fiartă, leacul băbesc pentru gripă și răceală. Cum se prepară? O poți face singur, acasă

De asemenea, și ceapa este un remediu foarte bun la răceală. Ea a detaliat: „Practic, trebuie să tocați ceapa și să o lăsați în camera dumneavoastră”.

„Ceapa conține compuși ai sulfului care purifică aerul și absorb germenii din aer. Știu că sună ciudat, este mai mult un remediu imunitar tradițional, nu are o bază științifică foarte mare, dar jur că funcționează, mama mea face asta de când aveam vreo patru ani”. 

Studiile au arătat că usturoiul prezintă proprietăți antimicrobiene și antifungice semnificative. Între timp, există afirmații conform cărora consumul de căței de usturoi și miere ar putea ameliora problemele sinusurilor și calma durerile de gât. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te