Ioana Mihăilă: Testarea cu teste rapide antigen clasice, opţiunea pentru copiii care merg la şcoală

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.04.2021 - 09:42
Ioana Mihăilă: Testarea cu teste rapide antigen clasice / gov.ro

Reprezentanţii INSP au făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale şi la clasele terminale, recomandări legate de măsurile de prevenţie. 

SHARE

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudatul nazo-faringian, "rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală", dar în ceea ce priveşte testele din salivă, specialiştii INSP au transmis că "rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică" "Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală", a menţionat Mihăilă.

Citește și: Senatorul Diana Şoşoacă, după ce a primit avertisment scris: Se deschide calea unei dictaturi

 
"Avem o comunicare bună cu Ministerul Educaţiei, noi am cerut un punct de vedere la Institutul Naţional de Sănătate Publică, punct de vedere care este legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educaţiei, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice prin exudatul nazo-faringian mai rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală. În ceea ce priveşte testarea cu testele din salivă, opinia redată de specialiştii INSP (...) este că rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică (...). Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală", a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, Ioana Mihăilă.

Citește și: USRPLUS cere demisia primarului de Iași după scandalul penal
  
Întrebată dacă elevii din clasele terminale vor merge, din 5 mai, la şcoala cu întreg efectivul, Mihăilă a răspuns: "Suntem în curs de a discuta cu Ministerul Educaţiei legat de aceste aspecte, când vom avea ordinul comun al celor două ministere vom avea şi forma finală. Cât de curând (vom avea ordinul - n.r.), probabil că astăzi sau mâine va fi redactată forma finală, urmând să fie publicat", arată news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.