Senatorul Diana Şoşoacă, după ce a primit avertisment scris: Se deschide calea unei dictaturi

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.04.2021 - 22:25
Senatorul Diana Şoşoacă/ Digi24

Senatorul Diana Şoşoacă a anunţat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al Senatului de a o sancţiona cu avertisment scris, sancţiune despre care spune că ar deschide "calea unei dictaturi".

SHARE

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. (...) Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. (...) Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos.

Citește și: Nevestele ucigașilor Gigi Englezu și Pompi au scos la vânzare mitralierele și pistoalele soților

Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie (...) Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică", a afirmat, miercuri, Diana Şoşoacă, la Senat.

Citește și: Premierul Cîțu: Am luat toate măsurile pentru sărbătoarea Paştelui. Oamenii vor respecta regulile

Biroul permanent al Senatului a sancţionat-o, luni, cu avertisment scris pe senatoarea Diana Şoşoacă, decizie care a fost citită şi în plen.

Citește și: Interlopul Romi Neguș a rămas fără telefonul cu care făcea live-uri. De ce i l-a confiscat Poliția

Avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a declarat că Dianei Şoşoacă i se reproşează "nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt".

Citește și: EXCLUSIV Subprefectul de București, Sebastian Buși, vacanță de lux în Kenya după 22 de zile de lucru

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.