Coreea de Sud își îndeamnă cetățenii să își facă doza booster

DE Edi Neagu, Edi Neagu | 10.11.2021 - 11:25
77% dintre locuitorii din Coreea de Sud sunt vaccinați cu schema completă. FOTO: Pexels.com

Numărul infectărilor a crescut, constant în Coreea de Sud, în ultimele săptămâni.

SHARE

Coreea de Sud şi-a îndemnat miercuri cetăţenii să-şi facă doze "booster" de vaccin anti-COVID-19, în condiţiile unei creşteri a numărului de vârstnici care se îmbolnăvesc şi se infectează după vaccinare, ceea ce a dus la un nivel record de cazuri grave şi critice, relatează Reuters.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire gravă a crescut de la o medie de 350 în octombrie la 460 miercuri, în peste 82% din cazuri fiind vorba de pacienţi cu vârsta de cel puţin 60 de ani, conform datelor oficiale.

Rata de infectare după vaccinare a crescut constant în ultimele săptămâni, mai ales în rândul vârstnicilor, în condiţiile în care protecţia atribuită vaccinului scade cu timpul, iar la această categorie de vârstă sistemul imunitar este mai slab.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

În ultimele opt săptămâni, din totalul pacienţilor în stare gravă şi critică, care s-au infectat după ce s-au vaccinat, în 93% din cazuri a fost vorba de persoane de cel puţin 60 de ani, conform datelor guvernamentale.

Un înalt oficial din Ministerul sănătăţii, Son Young-rae, a afirmat într-o conferinţă de presă că creşterea cazurilor nu ameninţă deocamdată sistemul de sănătate, fiind disponibile aproape 500 de paturi la ATI.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Interlopii Piciu și Pikachu au spart oglinda dubei care venise să-i ia după o bătaie în stradă

În Coreea de Sud, 640.232 de oameni au fost vaccinaţi cu doze booster de la începutul acestui program, luna trecută, în principal cu seruri de la Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Coreea de Sud a început în noiembrie o relaxare treptată a restricţiilor antipandemice, pe fondul vaccinării "cu schema completă" a aproape 90% din populaţia adultă, sau 77% din totalul celor 52 de milioane de locuitori. Marţi au fost raportate 2425 de cazuri noi de contaminare, bilanţul total de la debutul pandemiei ajungând la 385.831 de infectări şi 3012 decese, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.