Asistentă infectată cu Covid-19: M-au chemat la lucru, deși le-am spus că îmi este rău

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.04.2020 - 18:06
sursa foto: tion.ro

O asistentă de la Maternitatea Odobescu, din Timișoara, unde procurorii au deschis un dosar penal, după ce 10 bebeluși și 25 de cadre medicale și paciente au fost confirmați cu coronavirus, povestește despre condițiile de muncă din unitatea sanitară.

SHARE

Asistenta medicală, care este infectată cu coronavirus, a povestit că a fost chemată la muncă, deși a spus că se simțea rău și ceruse să fie testată pentru infectarea cu Covid-19. 

„Sâmbătă, după miezul nopții, după lungi insistențe de testare care au fost refuzate de instituție, am fost adusă la spital, la Victor Babeș. M-au chemat la lucru și joi, deși eu le-am spus de starea mea de sănătate și nu m-au luat în seamă. Într-un final, joi am plecat de la lucru, mi s-a făcut rău, m-am învoit.

Am sunat la ambulanță seara, am sunat la Direcția de Sănătate Publică, am cerut testare la domiciliu și a doua zi au venit și m-au testat. Apoi m-a sunat un medic epidemiolog sâmbătă seara, în jur de ora 22, la 24 și ceva a venit ambulanța după mine. A venit o mașină mare. Ulterior, când am ajuns la spital, am făcut febră 37 cu 9 și încă două zile după am făcut 38. S-a redus febra de o zi, nu am mai făcut febră. Frecvența tusei s-a redus la jumătate și, în rest… dureri musculare foarte mari, respirație anevoioasă. Tratamentul este foarte bun, își face efectul. Aici, la Spitalul Victor Babeș, se ocupă de noi”, a declarat asistenta, sub protecția anonimatului, pentru tion.ro

Ea a mai povestit că pacientele infectate cu coronavirus se plimbau prin spital, în timp ce cadrele medicale ieșeau din izolare pentru a opera.

„După ce au ieșit fetele din carantina de 30 și ceva de ore, eu am fost în prima tură cu colegele care le-au înlocuit. La prima tură după nu s-a făcut la niciun membru al personalului medical testarea. Fetele, săracele, lucrează în continuare, nu au fost testate. Au fost și paciente pozitive pe care le-am tratat și apoi am aflat că au coronavirus.

Ei operează în continuare, nu au niciun stres. Deja trecem în a doua săptămână de când s-a aflat că în maternitate există cazuri pozitive. Se știa și pe jos, pe la parter, că erau paciente pozitive și umblau prin spital fără nicio problemă. Erau medici care erau în izolare și veneau la lucru să opereze. Chiar joi am întrebat un medic de ce vine la lucru, dacă este în izolare”, a mai spus femeia. 

Citește și: Dosar penal deschis în cazul bebelușilor infectați cu COVID-19 la maternitatea din Timișoara 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -