Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
5.897.446 Votanți în România
32,75 %
502.762 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

Alimentul denumit și „aurul lichid”, care te scapă de sforăit și îți oferă un somn liniștit

DE Florentina Enache | Actualizat: 22.10.2024 - 10:16
Alimentul denumit și „aurul lichid”, care te scapă de sforăit și îți oferă un somn liniștitor - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Alimentul denumit și „aurul lichid”, care te scapă de sforăit și îți oferă un somn liniștitor - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Alimentul denumit și „aurul lichid”, care te scapă de sforăit și îți oferă un somn liniștit. Cât și când trebuie să consumi?

SHARE

O lingură dintr-un aliment de bază din bucătăria oricărui român ar putea să vă rezolve problemele legate de sforăit.

Acest „superaliment” nocturn ar putea asigura un somn mai liniștit pentru cei care se luptă cu sforăitul.

Alimentul denumit și „aurul lichid”, care te scapă de sforăit și îți oferă un somn liniștit

Deși există diverse remedii și soluții, experții în somn sugerează că o metodă surprinzător de simplă, dar eficientă, este să luați o lingură de miere seara, înainte de culcare. Acest deliciu dulce are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene impresionante, care pot ajuta la reducerea sforăitului.

Citește și: Un medicament pentru pierderea în greutate este eficient în tratarea sforăitului în somn

Mierea poate calma și diminua vibrațiile care provoacă sunetele deranjante prin lubrifierea gâtului. Cu un gât mai puțin iritat și inflamat, căile respiratorii rămân mai deschise, reducând probabilitatea sforăitului.

Calitățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene pot ajuta, de asemenea, la decongestionarea căilor respiratorii. Puteți savura o lingură de miere ca atare sau o puteți amesteca într-o cană cu apă fierbinte, ceai de mușețel sau ceai de ghimbir după cină și înainte de culcare.

Alte beneficii pentru sănătate ale mierii includ faptul că este o sursă bogată de antioxidanți, acționează ca un inhibitor al tusei, tratează durerile în gât, tratează arsurile și vindecă rănile. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale și stimulează sistemul imunitar.

Citeşte şi: Sforăitul este mult mai periculos decât credem noi. La ce poate să ducă acesta

Mierea, plină de antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de polifenoli, poate crește nivelul de antioxidanți din sânge atunci când este consumată cu moderație. Mierea mai închisă la culoare este de obicei mai bogată în acești compuși benefici.

Alte remedii naturale pentru sforăit

Mai multe remedii naturale ar putea ajuta la reducerea sforăitului. Uleiurile esențiale precum cel de eucalipt sau de mentă piperată, de exemplu, pot ajuta la curățarea căilor nazale.

Luați în considerare să le adaugați în apă când faceți baie, înainte de a vă culca. Includerea alimentelor antiinflamatoare în dieta dumneavoastră, cum ar fi turmericul sau opțiunile bogate în omega-3, cum ar fi somonul, ar putea ajuta la reducerea inflamației gâtului și, eventual, la scăderea șanselor de sforăit.

Menținerea unui program regulat de somn, o bună hidratare și evitarea meselor copioase și a alcoolului înainte de culcare pot contribui, de asemenea, la reducerea sforăitului și la îmbunătățirea calității generale a somnului.

Evitați să dormiți pe spate. Luați în considerare să vă antrenați să dormiți mai degrabă pe o parte.

Citeşte şi: Ce beneficii au măștile de dormit pentru somn? De ce este important să dormim în întuneric complet?

Reglarea poziției capului în timpul somnului vă poate ajuta să vă mențineți căile respiratorii libere. Utilizați perne suplimentare sau o pernă special concepută pentru a obține o poziție confortabilă care să faciliteze respirația.

Hidratarea este și ea foarte importantă. Lipsa de lichide poate face ca mucoasa din gât să se îngroașe, crescând șansele de sforăit. 

Kilogramele în plus, în special în jurul gâtului, vă pot apăsa pe căile respiratorii și pot duce la sforăit.

Cauzele sforăitului

Sforăitul poate fi cauzat de diverși factori, inclusiv probleme comune precum alergiile sau astmul.

Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, un semn al unei afecțiuni mai grave cunoscută sub numele de apnee obstructivă în somn, care implică pauze în respirație în timpul somnului.

O persoană care suferă de apnee în somn poate sforăi puternic sau produce sunete de sufocare în timp ce încearcă să respire. Această afecțiune poate duce la o lipsă de oxigen, ceea ce poate cauza trezirea persoanei.

Citeşte şi: De câte ore de somn are nevoie organismul, în funcție de vârstă? Care sunt pericolele insomniei?

În cazurile mai grave, acest lucru se poate întâmpla de sute de ori pe timp de noapte sau chiar în timpul somnului din timpul zilei. Apneea în somn este asociată cu un risc mai mare de hipertensiune arterială, boli de inimă, accident vascular cerebral, obezitate și diabet de tip 2.

Apneea în somn poate fi adesea gestionată prin adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase, cum ar fi pierderea unor kilograme, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool, scrie Daily Mirror.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te