14 restaurante celebre de la care ai mâncat în Mall, închise. S-au găsit insecte, murdărie, praf

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.09.2023 - 20:08
Mall Veranda - Foto: Zile si Nopti

14 restaurante din care probabil ai mâncat în Mall Veranda au fost închise sau amendate cu 70.000 de lei de protecția consumatorilor. S-a găsit insecte, murdărie, nerespectarea temperaturii.

SHARE

Protecţia Consumatorilor a amendat cu 70.000 de lei mai multe restaurante și fast-food din Mall Veranda. Au propus oprirea temporară pentru 8 operatori economici şi închiderea temporară pe o perioadă de până la 12 luni pentru un operator economic.

Citește și: ANPC a închis Taverna Racilor din Timișoara, la o zi după neregulile de la restaurantul din Capitală

Operatorii economic sancţionaţi au fost:

 Mesopotamia, Gourmet (în acest caz a fost decisă oprirea temporară a prestării serviciilor), Cartofisserie, Coffee Ted's, Burger King (amenzi contravenţionale în valoare de 20.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor),

Citește și: Aur și argint fake, confiscat de ANPC. Comercianții vindeau sticlă la preț de pietre semiprețioase

Veranda Kbor (amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor pe culoarul de aprovizionare), 

Panda Grill Express (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme, oprirea temporară a prestării de sedrvicii), Zoomserie (amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi propunere de închidere temporară a unităţii, pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni),

Cmmx Cinema Company SRL (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme), Vietfood SRL (amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 lei, oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii),

SC Sushi Univers SRL (oprirea definitivă de la comercializarea a produselor neconforme şi oprirea temporară a prestării de servicii), Noodle Pack SRL (oprirea temporară a prestării de servicii), Royal Boba Cream SRL (oprirea temporară a prestării de servicii) şi Nedelya.

Lista operatorilor economici care au fost sancţionaţi:

1. "Mesopotamia" - SC Set Corporation SRL – verificări în curs

Echipele de control au găsit următoarele deficienţe: folosirea unor ustensile de gătire neconforme; utilizarea unor produse de tip toping ce nu aveau menţionată data deschiderii pentru a stabili trasabilitatea produsului; folosirea unor produse etichetate cu data greşită.

2. Gourmet, Rustic Food SRL - verificări în curs

Comisarii ANPC au decis oprirea temporară a prestării serviciilor.

3. Cartofisserie SRL - verificări în curs

Deficienţe constatate de echipele de control au fost: utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produsele alimentare; folosirea unor produse alimentare decongelate, fără a fi menţionată data decongelării; utilizarea unor grătare metalice cu exfolieri de vopsea (care au fost îndepărtate din spaţiul frigorific în timpul controlului); depozitarea băuturilor răcoritoare în proximitatea soluţiilor pentru curăţenie; lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională, în lista meniu.

4. Coffee Ted's - verificări în curs

Neregulile găsite aici au fost: lipsa traducerii etichetei pe mai multe sortimente de cafea şi ceai; lipsa elementelor de caracterizare şi identificare pentru produsele de patiserie.

În acest caz au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

5. SC Rex Concepts BK România SRL, Burger King

Reprezentanţii ANPC au descoperit mai multe nereguli: folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor depozitate la temperaturi de 29-30°, nefiind respectată temperatura de păstrare şi depozitare recomandată de producător; utilizarea unor sosuri fără informaţii în limba română, pe etichetă; folosirea unor spatii de depozitare frigorifice cu acumulări masive de gheaţă şi murdărie; lipsa menţiunilor referitoare la ingredientele produselor şi la valoarea lor nutriţională, în lista meniu.

Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei şi a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor.

6. SC Veranda Kbor SA

Deficienţe constatate de comisarii ANPC au fost folosirea culoarului de aprovizionare pentru zona de food neigienizat, cu porţiuni din pavimente exfoliate, pereţi loviţi, depozitare necontrolată de deşeuri de carton, plastic, lemn, tomberoane, cărucioare metalice.

“Din cauza faptului ca prin acest culoar se făcea aprovizionarea cu produse şi preparate alimentare pentru unităţile de alimentaţie publică, putea exista riscul contaminării acestora, ceea ce ar fi condus la afectarea vieţii, sănătăţii consumatorilor ce foloseau produsele preparate de aceştia”, au precizat reprezentanţii ANPC.

Unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor pe culoarul de aprovizionare.

“Pentru această abatere, operatorul a mai fost sancţiunat de ANPC, urmând ca, dacă se va mai repeta, să fie aplicate măsuri mai drastice. Profesionistul şi-a asumat, prin declaraţie pe propria răspundere, remedierea neconformităţilor în termen de două săptămâni”, a precizat sursa citată.

7. SC Nuvola BY Diana SRL – verificări în curs

Echipele ANPC au descoperit folosirea unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea bureţilor de sârmă, folosirea unor coşuri de gunoi neacoperite.

Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

8. SC Panda Grill Express SRL – verificări în curs

Deficienţe constatate: nerespectarea temperaturii de păstrare la masa caldă (37,3 grade măsurate cu termometrul din dotare, faţă de 60 grade, cât ar fi fost conform); folosirea, în blocul alimentar, a unor ustensile depreciale, bureţi de sârmă, recipiente din material plastic cu capace depreciate.

Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme şi au fost închisă temporar unitatea.

8. SC Zoomserie SRL

Deficienţe constatate: folosirea unor produse fără data limită de consum menţionată pe etichete; lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu; săvârşirea repetată a unor abateri sancţionate şi în trecut de ANPC.

Unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei şi va fi făcută propunere de închidere temporară a unităţii, pe o perioadă de la şase luni la 12 luni.

9. SC Cmmx Cinema Company SRL – verificări în curs

Deficienţe constatate: folosirea unor produse din carne congelate fără ca unitatea sa fie dotată cu abatitor; folosirea unor produse cu starea termică a fost modificată; utilizarea unor produse fără elemente de identificare; utilizarea unor sosuri cu data limită de consum depăşită.

Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

10. VIETFOOD SRL

Deficienţe constatate: prezenţa insectelor vii, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură, şi a unor coşuri de gunoi fără capac, folosirea materiei prime şi a preparatelor fără elemente de identificare, modificarea stării termice a materiei prime, nerespectarea regimului de temperature pentru masa rece şi masa caldă, lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu.

Unitatea a primit o amendă de 25.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme şi a fost oprită temporar prestarea de servicii.

11. SC Sushi Univers SRL – verificări în curs

Deficienţe constatate: folosirea unor agregate frigorifice cu depuneri de gheaţă; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depăşită; schimbarea stării termice a produselor alimentare refrigerare/congelate; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf şi impurităţi; preparate finite calde pastrate la temperaturi de max 8 grade C; nerespectare temperaturii de depozitare recomandate de producător.

Unitatea a fost închisă temporar şi au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

12. Noodle Pack SRL – verificări în curs

Deficienţe constatate: masa caldă neigienizată şi deteriorate, cu geam fisurat; nerespectarea temperaturii de depozitare la masa caldă; lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu.

Unitatea a fost închisă temporar.

13. Royal Boba Cream SRL – verificări în curs

Deficienţe constatate: folosirea unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum, pentru a se putea stabili conformitatea acestora; nerespectarea temperaturii de depozitare recomandate de producător; lipsa unor informaţii privind ingredientele şi valoarea nutriţională a preparatelor, în lista meniu.

Unitatea a fost oprită temporar.

14. " COF NEDELYA" SC NEDELYA BUCHAREST SRL – verificări în curs

Deficienţe constatate: folosirea unor produse fără a avea menţionată data deschiderii, pentru a stabilii trasabilitatea, sau fără elemente de identificare; comercializarea unor produse ce nu erau afişate pe meniu, fără a avea menţionate preţ şi gramaj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te