Zamfir, PSD: Ciolacu și Ciucă au vorbit despre plafoane, criterii, în OUG pe energie nu apar

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.03.2022 - 20:37
Zamfir, PSD: Ciolacu și Ciucă au vorbit despre plafoane, criterii, în OUG pe energie nu apar. / Foto: ziarulunirea.ro

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat, despre Ordonanţa cu măsurile pe energie care nu a mai intrat în şedinţa de Guvern, că luni s-au prezentat liniile principale din acest document, iar astăzi, în textul Ordonanţei nu mai apar, sunt lucruri schimbate.

SHARE

Daniel Zamfir a arătat că au existat discuţii, la sfârşitul săptămânii trecute, inclusiv la începutul săptămânii, pe forma finală a Ordonanţei. 

”Luni, l-aţi auzit şi pe domnul Ciolacu şi pe domnul Ciucă vorbind despre acele linii din OUG, acele plafoane şi criterii. Ei bine, astăzi, în textul Ordonanţei nu mai apar acele lucruri. Sunt lucruri schimbate. Nu poţi să vii în ziua în care ai decis să bagi Ordonanţa şi să fie altfel decât ai discutat.

Citește și: Centrul cultural rus din Capitală, deschis după un acord semnat de Corlățean cu Lavrov la Moscova

Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, ce l-a determinat pe domnul Popescu să schimbe discuţiile, parametrii în care s-a discutat până acum sper din suflet să vină cu explicaţii chiar iniţiatorul”, a spus Daniel Zamfir, relatează news.ro.

„Ministrul Popescu bâjbâie”

Senatorul PSD l-a criticat pe ministrul Energiei. ”Este un istoric la Ministerul Energiei în a tergiversa măsurile, nu discutăm despre astăz, astăzi este încă un episod din lunga tergiversare”, a arătat el, precizând că aceste măsuri trebuiau luate încă de anul trecut, din noiembrie. 

”Întotdeauna, pe noi criza energetică ne-a prins nepregătiţi, ne-a prins atunci, acum suntem cu războiul la graniţă. (..) Mi se pare că acolo lucrurile nu sunt în regulă” a mai spus Zamfir, precizând că suntem într-o situaţie nepermisă, pentru că la 1 aprilie trebuie ca Ordonanţa să fie în vigoare. 

Citește și: FOTO Ucrainenii fug din bătaia bombelor lui Putin și își salvează și prietenii necuvântători

”În situaţia în care avem această creştere a preţurilor la energie, necontrolată, economia este pe butuci”, a mai spus Zamfir, arătând că PSD consideră că a reduce TVA cu 10% la gaze naturale, când preţul a crescut cu 300% nu rezolvă problema de fond.

Potrivit acestuia, o soluţie este plafonarea preţurilor pe un an de zile, la care să se adauge şi creşterea capacităţilor de producţie. 

Senatorul PSD a mai afirmat că ”ceea ce a apărut astăzi este ce nu s-a discutat în coaliţie”.

”Suntem în această situaţie pentru că domnul ministrul Popescu bâjbâie de ceva vreme să vină cu soluţii”, a afirmat el, precizând că nu ştie ce l-a determinat pe ministrul Virgil Popescu să îşi schimbe opţiunea. 

PSD critică vehement ordonanţa de urgenţă prin care guvernul intenţionează să plafoneze preţurile la gaz şi energie pentru următoarele 12 luni, arată o analiză internă a social-democraţilor obţinută de News.ro. Ordonanţa de urgenţă era programată astăzi pentru adoptare, însă a fost amânată până la o decizie finală în coaliţia de guvernare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te