Trăim într-o lume în care tot mai multe lucruri se bazează pe utilizarea noilor tehnologii, competiția de pe piața muncii este acerbă, iar capacitatea de a lua decizii și de a identifica cele mai bune soluții la probleme sunt criterii obligatorii pentru cei care vor să reușească.
Și România trebuie să se adapteze tot mai mult acestor realități, iar provocările cele mai mari sunt pentru tineri, pentru noile generații, care nu vor mai cunoaște altă lume.
Viziunea PNL București: Educație pentru viitor
Echipa PNL București susține modernizarea curriculei, prin completarea acesteia cu materii care să îi pregătească pe elevi pentru realitățile secolului XXI. Dezvoltarea competențelor digitale.
Citeşte şi: România mai sigură începe cu echipa PNL București
Într-o lume interconectată, utilizarea tehnologiei este esențială. PNL București susține introducerea competențelor digitale în programa școlară, astfel încât elevii să învețe să folosească tehnologia - de la utilizarea aplicațiilor, la elemente de programare.
Educație financiară
Gestionarea cheltuielilor proprii este o provocare pentru mulți dintre noi, adulții. Educația financiară timpurie poate fi instrumentul prin care copiii și tinerii de astăzi devin adulții responsabili de mâine.
Elevii trebuie să învețe despre economisire, investiții și bugete, pentru a deveni independenți și responsabili din punct de vedere financiar.
Spirit antreprenorial – cheia unei economii puternice
România are nevoie de un mediu de afaceri care să creeze locuri de muncă și să contribuie la dezvoltarea economică.
Prin introducerea educației antreprenoriale în școli, PNL București dorește să cultive inițiativa, creativitatea și gândirea strategică.
Citeşte şi: PNL București: Vrem o Românie în care familiile să se simtă în siguranță
Dezvoltarea acestor abilități îi poate încuraja pe tineri să ia inițiativa, ca lideri, și să își pună în practică ideile demarând noi afaceri.
Extinderea rețelei de școli pilot
Școlile pilot oferă un mediu educațional dinamic și modern, bazat pe practică, tehnologie, noi metode de predare și un model de învățare continuă pentru cadrele didactice.
Implementarea acestor modele poate schimba fundamental, în viitor, modul în care se face educație în România.
CMF: 11240002