Viorica Dăncilă, în Parlament: Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.10.2019 - 12:02
Foto Inquam Photos/Octav Ganea
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în plenul în care se votează moțiunea de cenzură, că Opoziția s-a făcut de râs și la moțiunea precedentă, acuzând că aceasta ar fi un dezastru dacă ar prelua Executivul. Dăncilă e sigură că nici această moțiune nu va trece.

SHARE

„Moțiunea de azi nu va trece, pentru că nu toți parlamentarii stau încolonați în spatele viitorului prim-ministru Orban cunoscut prin contraperformanța de la Ministerul Transporturilor și talentul artistic. Ultima moțiune nu a trecut, și nu va trece nici aceasta.

Oamenii de bună credință nu pot da un vot de susținere pentru nimic. Astăzi veți trăi din nou rușinea pentru că nu ați învățat lecția responsabilității. Sunt parlamentari care vor trebuie să explice primarilor că proiectele lor pentru oameni nu se vor mai întâmpla, că ați oprit PNDL, că dați afară sute de mii de bugetari, că au lăsat alianța tăierilor să decidă destinul românilor. Sunt mulți parlamentari care au responsabilitatea votului și care au înțeles că alături de voi nu există progres”.

„Mă uit în sală și văd acceași oameni politici amatori și iresponsabili. Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni. Am crezut că nu puteți veni în Parlament cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e obligatoriu să veniți cu o echipă guvernamentală și un program dacă vreți să reconstruiți România. Până acum e clar că vreți să o demolați. Stimați inițiatori ai moțiunii, din păcate nu ați înțeles nimic. Cine sunt artizanii acestei situații de instabilitate pentru ca voi să puteți profita”.

Dăncilă a transmis opoziției că s-ar lega de orice pentru a invalida guvernarea, precizând că a luat exemplu de la președintele Klaus Iohannis, care s-a folosit de tragedia de la Ialomița pentru a ataca PSD.

„Acest guvern a fost permanent ținta președintelui României, pentru că avem un președinte care întâi de toate e candidatul PNL. Candidatul Iohannis și-a bătut joc de Constituție și de interesele românilor. (...) Dl Iohannis, președintele candidat sau președintele anti-Constituție, s-a folosit de tragedia de la Ialomița ca să atace PSD. A găsit de cuviință să lanseze atacuri aberante la adresa Guvernului.

E trist să avem încă un candidat care se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor. Mai avem unul, îl știți bine, și retorica începe să semene tot mai bine. O luptă oarbă pornită de cel mai iresponsabil președinte, care a uitat de români și de țara lor, și care a început o campanie agresivă”.

Premierul a mai declarat că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a asigurat un sfârșit de carieră lamentabil după ce a căzut în „capcana lui Ponta”.

„Tăriceanu a fugit de la guvernare și și-a sacrificat propriul partid într-o bătaie de joc. Dl Tăriceanu a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta și și-a asigurat un apus politic lamentabil. Ponta, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul jocurilor de culise cu rezultate zero. O alianță de conjunctură care azi vrea să dea jos Guvernul, o adunătură de interese și oportunism”.

Dăncilă a adăugat că vede în sală acceași oameni „politici amatori și iresponsabili (huiduieli și aplauze). Nu v-ați schimbat prea mult în ultimele luni. Am crezut că nu puteți veni în Parlament cu temele nefăcute, că nu puteți sfida românii, că e obligatoriu să veniți cu o echipă guvernamentală și un program dacă vreți să reconstruiți România. Până acum e clar că vreți să o demolați. Stimați inițiatori ai moțiunii, din păcate nu ați înțeles nimic”.

Premierul mai amenință opoziția să nu subestimeze puterea PSD-ului și a amintit de toate realizările Guvernului condus de aceasta.

„Noi guvernăm pentru țară și nu am făcut-o întotdeauna perfect, dar am făcut-o mai bine decât de dvs. Am crescut salariile, punctul de pensie. Astăzi, potențialul de dezvoltare a economiei e aproape dublu față de media UE. Avem cea mai mare rată de ocupare a forței de muncă. Nu voi, ci noi am dotat toate spitalele județe cu computere tomograf și RMN, am crescut suprafața irigabilă a României”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te