VIDEO. Ilie Năstase a aruncat cu cafea pe Traian Băsescu. Pentru că nu l-a avansat în grad

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.04.2019 - 15:21
Stirile Kanal D

Preşedintele PMP Bucureşti Cristian Petrescu a depus, marţi, la BEC o sesizare în legătură cu faptul că Ilie Năstase a aruncat cu cafea într-un afiş cu Traian Băsescu

SHARE

Cristian Petrescu a cerut sancţionarea fostului tenismen, candidat la europarlamentare din partea partidului lui Gabriel Oprea, cu amendă între 1.000 şi 2.500 lei pentru deteriorarea materialelor electorale.

„Sesizare faptă contravenţională a numitului Ilie Năstase prin care vă solicităm să luaţi măsurile necesare şi să sesizaţi autorităţile competente în vederea atragerii răspunderii contravenţionale a domnului Ilie Năstase pentru distrugerea, deteriorarea şi murdărirea afişelor electorale aparţinând subscrisei (PMP Bucureşti - n.r.).

Apreciem că acest gest deplorabil al domnului Ilie Năstase, personalitate publică ce se bucură de o notorietate răspândită, general în Armata română şi candidat la alegerile europarlamentare din anul 2019 de pe listele partidului U.N.P.R., denotă o totală lipsă de respect atât faţă de scrutinul electoral pentru alegerea membrilor în Parlamentul European, dar mai ales faţă de toţi cetăţenii simpatizanţi ai subscrisei şi ai domnului preşedinte Traian Băsescu”, scrie Cristian Petrescu, în sesizarea depusă la BEC, obţinută de MEDIAFAX.

 

În replică, Ilie Năstase a declarat, marţi, la România TV, că a fost indignat de faptul că partidele primesc sute de milioane de euro pentru afişe, precizând că el şi Anghel Iordănescu, de asemenea candidat pe listele formațiunii lui Gabriel Oprea, nu au astfel de sume.

Întrebat dacă se teme de consecinţe, în condiţiile în care liderul PMP Bucureşti a anunţat că va sesiza BEC referitor la acest scandal, fostul mare campion ATP a răspuns: „Păi şi eu pot să fac plângere că m-a făcut golan, pot să fac plângere că a furat navele, o să fac plângere că a luat un apartament gratis de la primar. Toate astea o să le fac şi eu”.

În 2014, Ilie Năstase tuna la adresa lui Băsescu, deoarece fostul preşedinte nu a dorit să-l avanseze în grad.

„Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală… Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat", spunea atunci fostul tenismen, citat de Pro Sport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.