VIDEO Cîțu schimbă nota: Sper să mai avem o discuţie cu USR, să vedem cum putem reface coaliția

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.10.2021 - 23:12
Cîțu schimbă nota: Sper să mai avem o discuţie cu USR, să vedem cum putem reface colaliția. / Foto: digi24.ro

Președintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat că negocierile pentru Guvern se poartă în continuare atât cu PSD, cât şi cu USR, exprimându-şi speranţa să mai aibă loc o întrevedere cu liderii USR.

SHARE

"Încă se negociează cu ambele - şi cu PSD, şi cu USR -, pentru o susţinere în Parlamentul României. Eu sper să mai avem o discuţie azi cu USR, dacă se poate, eu ştiu că domnul Nicolae Ciucă a avut discuţii telefonice şi cu liderii USR, şi cu liderii PSD. În funcţie de ce au convenit, PNL este în spatele domnului Ciucă, sută la sută, vedem care este concluzia", a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă liberalii au ajuns la vreo înţelegere cu PSD în privinţa formării noului guvern.

Citește și: Ministrul UDMR Cseke Atilla face Aqua Park de 22 de milioane euro în fieful electoral, Salonta

Nicolae Ciucă poate negocia, dar trebuie „să vină înapoi în partid să ceară o flexibilizare când avem ceva de flexibilizat"

Despre un nou mandat "mai flexibil" dat de PNL premierului desemnat, el a spus că Ciucă are mandat să negocieze cu forţele politice, putând "să vină înapoi în partid să ceară o flexibilizare când avem ceva de flexibilizat".

"Trebuie să fie o discuţie cu cei de la USR, vedem în ce direcţie ar putea să meargă refacerea acestei coaliţii şi, apoi, bineînţeles, putem să mergem în partid să cerem pe acea variantă o flexibilizare, dar în acest moment lucrurile sunt puse invers. Deci, domnul premier desemnat Nicolae Ciucă are nu numai disponibilitatea, dar are şi atributul de a discuta cu cei de la USR. Bineînţeles că, dacă este nevoie şi dacă cei de la USR sunt de acord, va fi însoţit de o delegaţie a PNL, condusă de mine, deci, nu este o problemă aici, dar trebuie să vedem dacă USR ar accepta această variantă şi după această discuţie vedem în ce formă refacem coaliţia. E nevoie de această discuţie faţă-n faţă, bărbăteşte, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus şi apoi să vedem cum putem să refacem coaliţia", a mai declarat Cîţu.

Citește și: Țară eșuată, caut lideri
 
"Bineînţeles că poate să intre USR la guvernare din nou", a completat acesta, întrebat în acest sens.

"Eu nu vreau să discutăm prin presă, haideţi să avem noi discuţia, noi cu cei de la USR, la aceeaşi masă, punem pe masă ce probleme sunt de partea lor de rezolvat, ce soluţii avem noi, bineînţeles că sunt şi din partea noastră doleanţe, şi, apoi, putem să mergem fiecare cu o soluţie în partidul lui pe care să agreăm. (...) Ar putea intra la guvernare după ce avem această discuţie, putem să avem o discuţie cu USR. Dacă vom merge în aceeaşi direcţie, pot să intre la guvernare, dacă nu, bineînţeles că nu, dar, ce spun eu, este momentul să avem această discuţie faţă-n faţă. (...) Este posibil ca după acea discuţie să zicem: nu, nu mergem mai departe şi asta este, dar eu zic că momentul prin care trece astăzi România este prea important ca să nu avem această discuţie faţă-n faţă", a mai spus Cîţu.

Preşedintele PNL a precizat că îşi doreşte ca învestirea noului guvern să aibă loc "cât de repede se poate".

Citește și: Fiul „Șefului morților”, cel mai scump botez din România. Doar florile au costat peste 50.000 euro

Florin Cîțu infirmă negocierea unor ministere cu PSD

Întrebat dacă s-a discutat cu PSD despre "împărţirea" unor ministere cu aceştia, el a infirmat: "Nu, PSD a spus... Nici nu ştiu de câte ori au spus anul acesta că ei nu vor la guvernare".

"O refacere a USL nu se poate, nu este un proiect în acest moment", a completat el.

Cîţu a adăugat că nu înţelege "pretenţiile" PSD, în contextul în care "acum o săptămână spuneau că nu vor la guvernare, că vor face opoziţie".

"Acum apar aceste idei, mie mi se pare că nu vor, de fapt, să negocieze nimic şi încearcă să forţeze nota cu astfel de soluţii", a susţinut preşedintele PNL.

Cîţu a subliniat în context că anticipatele reprezintă o variantă, dar că acest lucru îl poate decide preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre acest scenariu în condiţiile în care Guvernul Ciucă nu ar primi votul de învestire în Parlament.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.