Ministrul UDMR Cseke Atilla face Aqua Park de 22 de milioane euro în fieful electoral, Salonta

DE Valentin Mirică | Actualizat: 27.10.2021 - 23:16
Cseke Atilla Foto: Facebook

Ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Atilla, face un Aqua Park de 22 de milioane euro în fieful său electoral, la Salonta, în Bihor.

SHARE

Acolo, Cseke a fost ales senator. Investiția va fi însă plătită de la buget și va fi ridicată de CNI-ul aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării.

Oficial, denumirea acestei ivestiții este „Centru sportiv și de recreere, str. Sportului, nr. 2, municipiul Salonta, judeţul Bihor”. Însă, din informațiile prezentate în nota de fundamentare, reiese că, în mare măsură, acesta este un Aqua Park.

Citește și: Liderul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Bartolomeu, internat în spital, în SUA

Investiția va avea patru tobogane și mai multe bazine exterioare.

De fapt, în notă se arată: „Cu privire la necesitatea și oportunitatea construirii unui aquapark, sunt de precizat următoarele aspecte: anual sute de mii de cetățeni români își petrec timpul liber în aquapark-uri și centre wellness din Ungaria, la numai 20/50/100 km distanță de granița celor două țări, vizitând localitățile Debrețin, Ghiula, Mako, Oroshaza etc. Aceste orașe sunt pline de cetățeni români, care cheltuiesc banii în centrele wellness de acolo.

În acest context, realizarea aquapark-ului din Salonta nu este numai de interes local sau regional, dar este și de interes național. Prin construirea aquapark-ului „Toldi” se vor asigura servicii de recreere pentru un număr rezonabil de cetățeni și, prin serviciile directe și indirecte oferite prin construirea obiectivului, acesta va contribui la întărirea economiei României.

De asemenea, prin construirea aquapark-ului din Salonta se vor crea o serie de locuri de muncă și, indirect, se vor dezvolta o serie de afaceri în jurul investiției: cazări, restaurante și alte asemenea vor prinde contur în zona aquapark-ului”. 

În Salonta, primar este, din 2004, Laslo Torok, membru al UDMR. 

Salonta a obținut rangul de Stațiune Turistică de Interes Local. „În acest context, în concordanță cu titulatura obținută, municipiul Salonta solicită obținerea sprijinului în investiția de a construi un aquapark, având ca scop principal dezvoltarea turismului. Localitatea are un potențial turistic literar deosebit. Mulți scriitori de talie internațională au văzut lumina soarelui pe aceste meleaguri, astfel există componenta intelectuală pe palierul turistic”, se mai explică în nota de fundamentare.

Valoarea totală a investiției este de 118 milioane de lei, din care Salonta va achita sub un milion de lei. 

Citește și: „Patrioții” cad pe capete. Antivacciniștii ajung la spital sau mor după protestul din 2 octombrie

În august, Newsweek România a arătat că Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice vrea să ridice la Târgu Secuiesc, prin CNI, un bazin de înot doar 35 de metri lungime, care va costa 144 de milioane de lei. Alte bazine, care implicau lucrări mai complexe, au fost de trei sau patru ori mai ieftine.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te