Timmermans, despre Dragnea: Nu știu dacă chiar crede ceea ce spune. Reacția șefului PSD

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.02.2019 - 13:10
Dragnea și Timmermans. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, pentru Politico.eu, după o discuție cu șeful PSD, că nu știe „dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”. 

SHARE

UPDATE: Liviu Dragnea susține că Frans Timmermans „nu ar fi declarat așa ceva” și că, din discuția cu oficialii europeni „fiecare am înțeles cum stăm și ce-și dorește”. 

„Cu Udo Bullmann și Timmermans am avut o discuție lungă și bună. Fiecare am înțeles cum stăm și ce-și dorește. În periaoda următoarea o să avem discuții ca să nu mai fie informații care să circule de la unul la altul. Îmi vine greu să cred că domnul Timmermans ar fi declarat așa ceva. Eu știu discursul domnului Timmermans din cadrul evenimentului.M-am angajat la acea discuție că mă abțin să comentez despre declaratii sau cuvinte care nu mi se zic în față. În acest sens nu vreau sa comentez”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: Dragnea, chestionat pe subiectul Kovesi de un înalt oficial european

--------------------------------

Liderul grupului socialiștilor și democraților din Parlamentul European a mai spus și că Dragnea „nu vrea să părăsească familia (PES,n.red.), vrea ca posibilele neînţelegeri să fie rezolvate”. 

Timmermans a declarat pentru site-ul Politico.eu că a fost "foarte strict şi foarte clar" în cadrul întâlnirii menţionate anterior.

Citește și: AUDIO Procuroarea Adina Florea, iritată când e întrebată de Tel Drum, amnezică în cazul Timmermans

Dragnea „vrea să discute cu noi, nu vrea să părăsească familia (PES), vrea ca posibilele neînţelegeri să fie rezolvate. În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem face asta", a mai spus oficialul european. 

Timmermans s-a întâlnit cu Liviu Dragnea la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care s-a desfăşurat în weekend, la Madrid. La întrevedere au mai participat Serghei Ştanişev, preşedintele PES, şi Udo Bullmann, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European.

Citește și: Ridicol fără limite: Adina Florea i-a deschis dosar lui Frans Timmermans

La congres, Timmermans l-a avertizat pe Dragnea că aripa socialistă din România riscă să fie exclusă din grup dacă va continua să nu respecte valorile fundamentale ale mişcării. Și premierul Viorica Dăncilă a trecut printr-un moment penibil la congres: Frans Timmermans le-a salutat pe comisarul european Corina Creţu şi pe Pamela Rendi Wagner, şefa socialiştilor din Austria, dar a ignorat-o pe Viorica Dăncilă, aflată între cele două. 

Săptămâna trecută, Luju.ro a depus o plângere penală împotriva lui Timmermans, la proaspăt-înființata secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție, din cadrul DNA, pentru falsificarea raportului MCV. În replică, Comisia Europeană a atras atenția că, potrivit unui protocol semnat și de România, comisarii europeni răspund doar în fața Curții Europene de Justiție. Purtătorul de cuvânt al CE și-a manifestat și „îngrijorarea în legătură cu starea statului de drept în general în România”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te