Tăriceanu în ziua cu 799 infectări cu COVID: Internarea forțată este arest. Medicii sunt gardieni

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.07.2020 - 14:29

Președintele ALDE își continuă agenta de demolare a eforturilor autorităților pentru limitarea cazurilor de coronavirus.

SHARE

Sunt 799 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore, un nou record înregistrat în România. 823 de oameni infectați cu COVID-19 s-au externat la cerere din spitale, iar 17 pacienți infectați au murit, anunță, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

În aceeași zi, Tăriceanu, unul din liderii coaliției care a condus România din 2016 în 2019 și lupător împotriva legii carantinei spune că efortul medicilor de a salva oamenii infectați cu COVID este „arest”

„Vești proaste, dragi români! Și fără votul meu legea carantinei a trecut în Senat! Nu pot să îi condamn pe senatorii care au votat această lege dubioasă pentru că este dreptul fiecăruia să voteze conform conștiinței. Știu că au încercat să modifice proiectul de lege al guvernului, dar el a fost atât de prost scris încât nu putea fi îmbunătățit, ci doar respins! Finalul a fost un talmeș balmeș care mai mult încurcă decât ajută și nu știu cum vom ieși din încurcătura asta.

Îmi fac datoria să le mai spun încă o dată care sunt urmările acestei legi:

1. Internarea forțată chiar și pentru 5 minute este lipsire de libertate. Este arest! Care poate fi dispus doar de un judecător și nu de un politruc cu carnet PNL ajuns șef la DSP după ce a fost chelner o viață întreagă și a lipit afișe pentru partid. Vă lăsați viața pe mâna unui asemenea om?

Ca să nu mai spunem că atunci când ești lipsit de libertate ai dreptul la asistență juridică. Suspect de boală fiind, am voie să mă prezint în fața judecătorului să-mi pledez cauza sau îmi angajează Predoiu o “portocală” care să mă reprezinte?

2. Le-a spus cineva judecătorilor că vor trebui să judece mii de cazuri în ritm accelerat, adică la comandă? Zeci de mii de români își așteaptă dreptatea de ani buni. Acum vor trebui să mai aștepte alți ani pentru că instanțele se vor supraaglomera cu contestații la amenzi și la internări forțate!

Ne spune cineva că și dacă se va judeca la foc automat (în 24 de ore de la depunerea contestației) toată procedura se va întinde mult peste cele 48 de ore în care putem fi reținuți?

Haideți să vedem: luni suntem reținuți cu forța în spital; marți facem plângere; joi se judecă; vineri se pronunță; vineri redactarea sentinței; duminică se atacă cu apel prima soluție; luni se judecă; marți se pronunță definitiv!

În tot acest timp noi suntem reținuți cu forța în spital! Cum rămâne cu cele 48 de ore? Ca să nu mai spun că toate aceste mișcări juridice înseamnă bani, timp și nervi! Deci și dacă nu luăm coronavirus e clar că ne îmbolnăvim de nervi!

3. S-au gândit cei care au votat că transformă spitalele în penitenciare și pe doctori în gardieni? Este personalul medical pregătit pentru asta? Își abandonează ei jurământul medical și se transformă în agenți de ordine?

Concluzia este una singură: această lege este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te