Cuc revine la Transporturi, după ce tot PSD l-a concediat pentru incompetență, în 2017

DE Mircea Marian | Actualizat: 21.02.2019 - 20:23
Răzvan Cuc și Liviu Dragnea Foto: Facebook

În ședința Comitetului Executiv al PSD s-a votat ca Răzvan Cuc, demis în octombrie 2017 pentru incompetență, să revină în fruntea Ministerului Transporturilor. Un fost ziarist din Bistrița, deputatul Daniel Suciu, va fi propus la Dezvoltare Regională.

SHARE

Propunerea ca Răzvan Cuc să preia Transporturile nu a fost lipsită de incidente: Marian Oprișan i-ar fi spus lui Dragnea că nu este „stăpânul partidului”. Organizația de Giurgiu, controlată de Nicolae Bădălău n-a vut să-l susțină pe Cuc, așa că acesta s-a transferat la PSD-Neamț, filială condusă de Ionel Arsene. De altfel doar organizația aceasta a votat împotriva propunerii ca Răzvan Cuc să preia Transporturile. 

Dragnea nu a venit la conferința de presă de după Comitetul Executiv al PSD, lăsând-o doar pe Dăncilă să-i prezinte pe noii demnitari. 

Un raport de evaluare al guvernării Grindeanu, făcut chiar de PSD în iunie 2017, arăta că ministerul Transporturilor - condus de Cuc la acel moment - nu îndeplinise complet nici un obiectiv din cele asumate prin programul de guvernare. Cu toate acestea, Cuc a fost menținut la conducerea ministerului până în octombrie 2017, când a fost înlocuit cu Felix Stroe.

În 2017, potrivit datelor oficiale, s-au finalizat 17 km de autostradă. Cuc era însă celebru prin faptul că anunțase că va finaliza zero kilometri de autostradă. „Nu promit nici un kilometru de autostradă”, spunea el în ianuarie 2017. Ulterior, el a revenit asupra declarației și a anunțat că va finaliza 90 de kilometri în 2017, obiectiv complet ratat. 

În iunie 2017, Cuc declara, în timpul unei vizite pe șantierul centurii ocolitoare Tecuci: „Ce facem, stăm și ne uităm? Și citim clauzele din contract? Lucrurile sunt simple! Nu e nevoie să ne complicăm. Cineva de la companie a luat șpagă de la ei? Sunt istorie atunci! Nu mai prind nicio lucrare... la nicio lucrare să-i mai văd. Dar la niciuna! Ce tot discutăm atâta! Stau eu în fața constructorului și mă rog în genunchi, îi dau banii și el nu construiește? Suntem tâmpiți?”. 

În august 2017, presa locală îl ironiza pentru că, în Bistrița, inaugurase un tronson de cale ferată pe care Săgeata Albastră circulă cu viteza de 35 km/h. 

Daniel Suciu, care ar urma să preia Dezvoltarea Regională, este liderul deputaților PSD și, până acum, nu a avut nici o legătură cu domeniul pe care îl va administra, dacă președintele Iohannis va semna decretele de numire. 

Citește și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, exmatriculat de la doctorat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.