Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, exmatriculat de la doctorat

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.02.2019 - 15:05

Răzvan Cuc, propunerea pentru ministerul Transporturilor, a fost consiler al lui Dan Diaconescu și este absolventul a două universități private.

SHARE

Răzvan Cuc s-a înscris, în septembrie 2008, la doctorat la Academia Română, având domeniul de interes „Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerțului exterior al României“. El și-a păstrat titlul onorant de „doctorand” până în 2017 în biografiile sale. Doar că, între timp, Răzvan Cuc fusese exmatriculat (în 2013) pentru că nu s-a prezentat la examene.

Acest aspect mi-a fost, oficial, confirmat de Şcoala de Studii Avansate a Academiei Române“. Cuc mi-a spus, într-o convorbire telefonică, că nu a mai urmat doctoratul fiind prins cu activitatea politică și cariera. Și că a uitat să șteragă faptul că este doctorand din cv din greșeală.

În primul mandat de minsitru al Transporturilor (ianuarie - octombrie 2017) nu s-a finalizat niciun kilometru de autostradă.

Omul lui Domnu Dan

Alexandru-Răzvan Cuc, în vârstă de 34 de ani, a fost secretar executiv al PSD Giurgiu din 2014 şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene PSD Giurgiu. În 2012, a reprezentat Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) la alegerile locale  şi a obţinut un loc de consilier judeţean, apoi a candidat din partea PP-DD la alegerile parlamentare din 2012 pentru Camera Deputaţilor şi devine, în acelaşi an, prim-vicepreşedinte al PP-DD. În ceea ce priveşte studiile, Alexandru Cuc are licenţă în Drept şi Economie.

A absolvit în 2012 Facultatea de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii Hyperion, Bucureşti, începută în 2009. A studiat şi Economia, la Universitatea Americană, Bucureşti, în perioada 2002-2006. Cuc a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în perioada octombrie 2015 - mai 2016, consilier judeţean PP-DD în perioada 2012-2016. Din 2012 până în prezent este director general al Zonei Libere Giurgiu.

Mai mult, a fost administrator al companiei de panificaţie la care este administrator, SC Pan D'Or SRL, în perioada 2010-2012. Cuc a fost expert asistent al Direcţiei Politici Economice din cadrul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în perioada 2007-2010. De asemenea, a fost expert al Diviziei Pieţe Interne, MECMA, timp de un an, între 2006 şi 2007.  

Citește și Cuc revine la Transporturi după ce tot PSD l-a concediat pentru incompetență, în octombrie 2017

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -