Sociologul Pieleanu, sondaje cu eroare mare, profit și mai mare: 3,75 milioane de lei în 2019

DE Mircea Marian | Actualizat: 24.06.2020 - 14:33
Sociologu Marius Pieleanu Foto: Captură video

Firmele sociologului Marius Pieleanu, cunoscut pentru frecventele sale apariții la Antena 3, au avut un profit de 3,75 milioane de lei (circa 780.000 de euro) în anul fiscal 2019, față de doar 474.000 de lei în anul fiscal 2018.

SHARE

Potrivit datelor din declarația de avere a soției lui Marius Pieleanu, Ileana Pieleanu, care face parte din conducerea Curții de Conturi, dividendele de la firma Avangarde au fost de 3,6 milioane de lei, iar cele de la Psyho Global Consult de doar 164.981 lei. 

Sondajele prezentate public de Avangarde au fost celebre, în 2019, pentru faptul că au prezentat o intenție de vot complet diferită de rezultatele de la europarlamentare. 

De exemplu, în martie 2019, PIeleanu anunța că, la europarlamentare, PSD va obține 33% din voturi, USR-PLUS - 12-13%, iar ALDE ajungea la 9%.

După cum se știe, PSD a avut un scor sub 23%, USR PLUS a fost foarte aproape de formațiunea lui Dragnea, iar ALDE nu a trecut de pragul de 5%. 

În septembrie 2018, el anunța o prezență la vot la referendumul pentru familie de 66%. Câteva săptămâni mai târziu, el își revizuia estimarea, dar anunța că această consultare populară va fi validată: “Potrivit analizelor noastre, referendumul trece cu 32-33%. Cam ăsta-i cvorumul la care se joacă acum. Ce-i drept, se joacă la limită, dar există o serie de elemente care favorizează în mod cert creșterea prezenței la urne“. Referendumul a eșuat, prezența fiind de 21,1%. 

Avangarde este celebră pentru contractele pe bani publici. De exemplu, în 2018, Sectorul 5 a plătit aproape 19 mii de euro acestei firme pentru servicii de monitorizare media. Sectorul 1 a plătit o sumă identică. 

În plină pandemie, la 5 mai 2020, cealaltă firmă a lui Pieleanu, Psyho Global Consult, a încheiat un contract cu Sectorul 5. Centrul Cultural Ștefan Iordache al Sectorului 5 a atribuit un contract de 20.000 de EURO pentru servicii de cercetare. Firma urmează să facă sondaje de opinie timp de opt luni pentru a afla locul pe care acest centru îl are în viața culturală a locuitorilor din sectorul 5 și și care este tipul de artă preferat de locuitorii sectorului. 

În vara lui 2019, și Nicușor Dan a apelat la Psyho Global Consult pentru efectuarea unui sondaj telefonic. 

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -