VIDEO Senatorul Daniel Fenechiu a explicat de ce a adus coniac într-o dezbatere a Senatului

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 24.07.2020 - 11:41

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a fost filmat săptămâna trecută cu o sticlă de coniac în mână, în ședința Comisiei Juridice a Senatului pe tema legii carantinei și izolării. Parlamentarul a explicat incidentul la Newsweek LIVE.

SHARE

„E adus de la o podgorie de undeva de lângă Luxemburg. Foarte mişto podgoria. Un coniac din anul naşterii mele, are 50 de ani. Aşa, când e un moment important, beau câte un păhărel, îmi stimulează creativitatea. E foarte ok! 

Şi ca lumea să nu ştie ce fac, beau din ceşcuţă. Pe vremuri, când eram elev şi fentam anumite reguli îmi puneam în ceşcuţă. Domnul Ganea, noroc!”, a spus Daniel Fenechiu colegilor săi, în ședința online a Comisiei Juridice a Senatului din 14 iunie. 

Discuția a fost înregistrată și difuzată difuzată chiar pe site-ul acestei camere a Parlamentului. 

Imaginile au fost difuzate ulterior de presă, iar opinia publică s-a declarat scandalizată de faptul că un senator al României bea alcool în timpul dezbaterilor la o lege importantă, care a stârnit oricum multe controverse politice. 

 

Daniel Fenechiu: Eram în pauză, credeam că e o discuție informală, cu colegii

 

 

Senatorul Daniel Fenechiu a declarat, în cadrul Newsweek LIVE, că regretă incidentul, dar a explicat că discuția a avut loc la finalul ședinței Comisiei Juridice, când el și colegii săi așteptau doar să li se mai comunice ora când o nouă ședință va avea loc a doua zi. 

De asemenea, a precizat Parlamentarul, întâmplarea a avut loc la ora 1 noaptea, era acasă și, deși știa că se află în videoconferință, a crezut că imaginile nu sunt difuzate către public. 

„A fost o zi foarte lungă, dezbaterile pentru legea carantinei au început în săptămâna anterioară și s-au întins pe parcusul a mai mult de o săptămănă. Era marți sau miercuri, trecusem în  revistă o mare parte din prevederile legii, în maniera în care veniseră de la Camera Deputaților.

La 21.00, am plecat de la Parlament, pentru că la 22.00 am avut o emisiune, iar după emisiune m-am dus acasă, pentru că ședința era și online.

La 1 și ceva, ședința s-a terminat, urmând să stabilim ora la care începe cea de a doua zi. Colegii care se aflau acolo, președintele de ședință Iulia Scântei și președintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc, s-au retras ca să-și chestioneze colegii pentru a stabili ora.

A fost o pauză de 10-15 minute, în care am avut o discuție informală. Un coleg a adus în discuție împrejurarea că la ora aia, ca să putem dormi bine, ar fi bună o pălincă, iar eu am adus în discuție o sticlă de Armagnac, pe care o aveam lângă mine.

Am prezentat-o colegilor, știam că respectiva ședință este în sistem de videoconferință, dar credeam că este o discuție informală, pentru că regula era că atunci când sunt momente de pauză, distribuirea nu se face și pe site-ul Senatului.

Am scos sticla și a fost discuția extrem de mediatizată”, a explicat senatorului Daniel Fenechiu. 

Parlamentarul a povestit că a fost avertizat că este în direct, dar nu ar fi realizat la ce se referă colegii său.

„Eu știam că sunt în direct cu cei din videoconferință, pe care-i cunoșteam. Nu am discutam lucruri care să presupună confidențialitate. Era o discuție la ora 1 noaptea, de acasă, era o atmosferă relaxată, pentru că se terminase ședința.

Am fost surprins că s-a făcut un caz din povestea aceasta. Cred că nu e un păcat capital să servești un deget de Armagnac la ora 1 noaptea. Ședința se terminase”, a insistat Daniel Fenechiu.

Senatorul a mențonat că nu este un consumator de alcool, iar incidentul l-a afectat foarte tare și îl regretă, 

„Regret că imaginea mea a fost afectată de așa ceva, dar nu mă ascund. După 12-14 ore de ședință, sunt și momente de destindere. Sigur, pe români nu-i interesează asta, vrem să credem că parlamentarii sunt oameni eficienți.

A fost o imprundență a mea, dar nu am motive serioase să bag capul în pământ, că și noi, senatorii, suntem oameni, avem și noi nevoie de destindere și mai facem glume”, s-a scuzat Daniel Fenechiu.

 

Incidentul de la Antena 3. „Nu dormisem două nopți. Mi s-au închis ochii”

Trei zile mai târziu, Daniel Fenechiu a fost implicat într-un alt incident neplăcut. Prezent în studioul Antenei 3, în emisiunea Oanei Zamfir și al lui Adrian Ursu, senatorul a ațipit și a fost filmat de către postul de televiziune, care a difuzat imaginile în direct. 

Ulterior, s-a spus că Daniel Fenechiu ar fi adormit pentru că ar fi fost băut. Senatorul a explicat, la Newsweek LIVE, și această situație. 

„Eu nu consum băuturi alcoolice decât ocazional. Nu vin niciodată într-o emisiune dacă am consumat alcool.

După scandalul cu Armagnac, când am realizat că a devenit public, m-a afectat atât de tare, că nu am putut să dorm două nopți. Nu îmi reproșez ceva, dar mi-a părut extrem de rău de incident.

În ziua de sâmbătă seara, când m-am dus la Antena 3, am fost și la ședința Consiliului Național al Barourilor din România, care a început la ora 9.00 și a durat până la ora 20.00.

O ședință solicitantă. Am mers apoi la Antena 3, deși eram foarte obosit, pentru că eu dacă am promis că mă duc la o emisiune, mă duc mort copt, pentru că nu vreau să fiu neserios.

M-am dus chiar dacă eram extrem de obosit, iar motivul oboselii nu era că aș fi băut, ci pentru că nu am dormit două nopți din cauza poveștii cu Armagnacul. Deci, avea legătură cu alcoolul, dar nu cum s-a spus.

A fost în prima parte a emisiunii o prezentare a celor doi moderatori, Adrian Ursu și Oana Zamfir, după care a mai intrat șeful Poliției Capitalei prin telefon.

După 30 de minute în care am ascultat, era cald în studio, nu dormisem două nopți, am închis ochii.

În acel moment, m-au sunat câțiva colegi senatori și din partid, să mă avertizeze, m-au sunat și adversari politici, precum Titus Corlățean și Mihai Fifor, cărora le mulțumesc, care mi-au spus că sunt cu camera pe tine.

Trecuseră deja 10-20 de secunde cu ochii închiși. E un fenomen cât se poate de uman. Sunt momente de viață care i se pot întâmpla oricui”, a explicat Daniel Fenechiu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te