Șeful cancelariei lui Viktor Orban, în campanie pentru UDMR. A lansat un atac dur la Iohannis

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.10.2024 - 11:39
Șeful cancelariei lui Viktor Orban, în campanie pentru UDMR. A lansat un  atac dur la Iohannis - Fotto. Profimedia Images
Șeful cancelariei lui Viktor Orban, în campanie pentru UDMR. A lansat un atac dur la Iohannis - Fotto. Profimedia Images

Șeful cancelariei lui Viktor Orban, se află zilele acestea în campanie pentru UDMR. Gergely Gulyás,a lansat un atac dur la Klaus Iohannis.

SHARE

Un înalt reprezentat al guvernului Viktor Orban se află în România pentru a face campanie electorală pentru UDMR. Cu acest prilej, șeful cancelariei lui Viktor Orban l-a criticat fără menajamente pe președintele Iohannis

Citește și: Viktor Orban, alături de Iohannis la șefia NATO. Ungaria, poziție fermă împotriva lui Mark Rutte

Redăm articolul apărut în presa maghiară.

Miza alegerilor parlamentare și prezidențiale din România este mare, iar succesul partidului de etnie maghiară UDMR este o garanție pentru bunele relații româno-maghiare, a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, șeful Cancelariei premierului. 

Șeful cancelariei lui Viktor Orban, în campanie pentru UDMR. A lansat un  atac dur la Iohannis

Despre președintele României, Iohannis, el a spus că a adus „mai multă dezamăgire decât bucurie”. Gergely Gulyás, care a luat cuvântul la o masă rotundă în cadrul unui turneu în Transilvania, a declarat că, de fiecare dată când UDMR a făcut parte din coaliția de guvernare din România, cooperarea dintre guverne a fost considerabil mai bună, „iar oportunitățile de viață ale maghiarilor din Transilvania au fost semnificativ mai bune, mai expansive, mai largi”.

Citește și: Iohannis, mesaj categoric: „Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie. Nu demisionez”

„Prin urmare, trebuie făcut totul pentru a se asigura că UDMR are cea mai mare reprezentare posibilă în Parlamentul României”, a spus Gulyás. Șansele sunt bune pentru un rezultat mai bun decât până acum, „dar toți maghiarii din Transilvania trebuie să înțeleagă importanța celor mai bune rezultate posibile ale candidatului la președinție Hunor Kelemen și ale candidaților UDMR”, a spus el.

Statul român „ar trebui să fie mândru de realizările maghiarilor din Transilvania din ultimele decenii, în loc să-i vadă ca pe niște adversari”, a spus Gulyás la discuția cu Arpad Antal, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, și președintele Consiliului Județean Kovászna, Sándor Tamás.

Ministru: Klaus Iohannis „a adus mai multă dezamăgire decât bucurie”

Gulyás a declarat că relațiile româno-ungare au fost „în schimbare” de la căderea comunismului, adăugând că președinția de zece ani a lui Klaus Iohannis „a adus mai multă dezamăgire decât bucurie”.

„România nu a putut accepta tradițiile și simbolurile maghiarilor din Transilvania, iar președintele demisionar nu a fost o forță unificatoare în această privință”, a spus Gulyás, exprimându-și speranța că noul președinte și noul parlament ar putea aduce îmbunătățirea relațiilor.

Ungaria a cooperat cu România pentru a promova aderarea țării la spațiul Schengen și își propune să aducă o decizie care să facă din România un membru cu drepturi depline al spațiului Schengen în timpul președinției ungare a Consiliului UE, a spus el, adăugând că „există șansa unei decizii în decembrie”. UE își pierde competitivitatea în comparație cu China, iar protejarea frontierelor externe ale Spațiului Schengen este singura modalitate de a preveni „implozia zonei fără frontiere interne”, a spus Gulyás, potrivit presei maghiare

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te