Șase luni cu Voiculescu: conflicte cu Nicușor Dan, Orban, Boc, Gheorghiță, Cîmpeanu și Cîțu

DE Valentin Mirică | Actualizat: 11.03.2021 - 11:46
Șase luni cu Voiculescu: conflicte dure Foto: Facebook

În ultimele șase luni, Vlad Voiculescu a avut conflicte în serie cu aliații săi, de la Nicușor Dan la Florin Cîțu. Nici una din confruntările sale nu a avut drept țintă PSD-ul sau un client al acestui partid.

SHARE

În toamnă, Vlad Voiculescu a candidat în tandem cu Nicușor Dan, cu angajamentul că va fi viceprimar al Capitalei și se va ocupa de spitalele din acest oraș. 

Însă, la final de an, el a abandonat primăria și a fost numit ministru al Sănătății. “Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat - sau mai degrabă nu a funcționat - echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun“, a explicat Voiculescu motivul pentru care a renunțat să mai fie viceprimar.

Șase luni cu Voiculescu: conflicte dure cu aliații

Iată care au fost disputele actualului ministru al Sănătății în mai puțin de jumătate de an:

1) Conflict cu Nicușor Dan, cu care, la locale, a candidat în tandem, și cu Ludovic Orban. cea mai dură declarație, în noiembrie 2020, când i-a comparat pe cei doi cu PSD și cu Gabriela Firea. 

“Campanie electorală mascată și ilegală din bani publici: reclamă cu marile realizări ale guvernului (prin Compania Națională de Investiții). Ce rușine! Fix ca Firea și PSD! Ce rușine!”, a scris, pe Facebook, Voiculescu, după ce Orban și Nicușor Dan au participat la lucrările de inaugurare a stadionului Steaua.

2) Conflict cu Emil Boc. Disputa a fost deschisă de primarul Clujului, care, în numele Asociației Municipiilor din România, s-a plâns că un proiect de ordonanță, proiect inițiat de Vlad Voiculescu, stabilește sarcini către primării fără să asigure finanțarea. 

„Da, domul Boc a tot repetat ce a comunicat și sâmbătă.  A fost vorba de un act administrativ pe care noi l-am trimis spre consultare către Asociația Municipiilor și către autorități locale. Noi așteptam de la toată lumea reacții scrise. În loc să se întâmple lucrul acesta, domnul Boc a ieșit public să se plângă. Nu știu eu care sunt motivele pentru care face asta. Nu e treaba mea să fac bănuieli, sunt destule probleme în sănătate de care să mă ocup, îi las pe alții să presupună”, a comentat Voiculescu, la Antena3.

3) Conflict cu Valeriu Gheorghiță. O vreme, ambii au negat existența unui conflict, însă criticile constante la adresa campaniei de vaccinare, l-au făcut pe Gheorghiță să declare: “Încă de la debutul campaniei de vaccinare, după ce domnul Vlad Voiculescu a preluat mandatul, i-am trimis o adresă în care i-am solicitat să asigure evaluări în centrele de vaccinare, prin instituțiile din subordine. Domnia sa ar trebui să ne spună câte controale și ce rezultate“.

4) Controversă cu ministrul Sorin Cîmpeanu. La deschiderea, pe 8 februarie, a școlilor, Voiculescu a susținut că părinții trebuie să vină cu un formular de consimțământ pentru testarea copiilor deja completat. Cîmpeanu a fost inițial de acord, apoi l-a contrazis.

“Cineva s-a grăbit, într-adevăr, din păcate. Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informații ca să fie adus în conformitate cu legislația în domeniu (…) Probabil că din dorința de a face bine, în spiritul prevenției, s-au strecurat și astfel de erori care sunt generate doar de grabă, nu de rea intenție”, a declarat Cîmpeanu. 

De altfel, Voiculescu s-a opus inițial redeschiderii școlilor, apoi a renunțat la obiecții.

5) Controverse cu premierul Cîțu. Au existat mai multe dispute între cei doi, fie la redeschiderea școlilor, fie legate de procesul de vaccinare. În februarie, de exemplu, Cîțu l-a contrazis pe ministrul Sănătății în ceea ce privește folosirea dozelor rămase în plus, la sfârșitul unei zile.

“Nu pot să oprești pandemia, nu pot să oprești acest virus decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați.

Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați. Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus“, a spus Cîțu, după ce ministrul Sănătății a afirmat că va introduce sancțiuni pentru coordonatorii din centre care vaccinează “un amic, vecin” și nu o persoană prioritară.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te