Regele Iordaniei anulează vizita în România, supărat că Dăncilă vrea mutarea ambasadei din Israel

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.03.2019 - 13:32
Regele Iordaniei are o reacție dură la declarațiile Vioricăi Dăncilă. Foto Getty Images

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Regele Abdullah al II-lea din Iordania și-a anulat vizita în România în solidaritate cu Ierusalimul.

SHARE

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a anulat vizita pe care o planificase în România, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ambasada românească în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea, anulează o vizită în România, programată să înceapă luni, în solidaritate cu Ierusalimul", a declarat luni ministrul de externe al Iordaniei, potrivit Casei Regale iordaniene.

Citește și: Dăncilă dă înapoi: ar fi cerut mutarea ambasadei la Ierusalim pe persoană fizică

Premierul român a anunţat dumincă, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.

„Acest pas admirabil şi curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu şi poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică şi demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american şi el israelian", a declarat aceasta.

Citește și: Dăncilă a anunţat mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim

Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul României a iniţiat de atunci un proces de evaluare a oportunităţii mutării ambasadei la Ierusalim.

„De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Statele Unite au devenit prima țară care și-a mutat ambasada în Ierusalim în 2018, o decizie făcută de președintele Donald Trump la sfârșitul anului 2017, care a inversat aproape șapte decenii de politică externă a SUA în această chestiune.

Citește și Comisia Europeană: Nu comentăm comentarii

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -