UPDATE. Firea: suntem suficienți astfel încât Dragnea să nu ne poată ignora

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.09.2018 - 13:21
Dragnea e în corzi. Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Liderii importanți ai PSD care au semnat scrisoarea deschisă prin care cer demisia din fruntea partidului a lui Liviu Dragnea și-au explicat gestul.

SHARE

UPDATE. Gabriela Firea: Scrisoarea este semnată de destul de mulți membri CEX astfel încât să contăm în ședința PSD. Am fost mandatați de membri PSD să asumăm acest document. Firea sugerează că nu a dat publicității numele tuturor semnatarilor pentru că Liviu Dragnea s-a răzbunat pe toți cei care l-au contestat. 

________________________________

„Este o scrisoare în care am încercat să facem o succintă analiză a PSD și am propus măsuri pe care trebuie să le luăm ca partid. Este foarte important să avem în vedere interesele României și ale partidului și să ne gândim la viitor. Noi suntem mai mulți, nu vom pleca din partid, nici din CEx. Nu cred că lucrurile se închid azi sau mâine. Am făcut un apel public la toți parlamentarii, la toți liderii de filiale județene să ni se alăture în acest demers care nu are la bază niciun fel de interese. Nu cred că este cazul să discutăm de preluarea puterii, soluția pe care noi am propus-o este un interimat la conducerea partidului, care să fie asigurat de președintele executiv, așa cum este prevăzut în statut. Așa am decis noi, că este bine să și-o asume trei lideri", a declarat Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD, la România TV. 

Citește și Scrisoarea dizidenților din PSD: se cere demisia lui Dragnea

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a menționat că „ni s-a cerut să fim interlocutorii dvs pentru a răspunde întrebărilor, urmând ca în zilele următoare colegi de-ai noștri să-și spună punctul de vedere”. „Nu cred că era un element care să conteze, și anume numărul persoanelor care au semnat deja această declarație privind starea PSD. Pot să fac o precizare semnificativă. Suntem suficienți de mulți președinți de organizații, care suntem membri ai CEX, care aderăm la principiile exprimate în acest document astfel încât el să nu mai fie luat în derâdere de către dl președinte Dragnea. Demersul nostru este 100% responsabil. ”, a afirmat Gabriela Firea, la Antena3.

Codrin Ștefănescu: „Avem de-a face cu un complot”

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a calificat miercuri, la Antena 3, gestul celor trei semnatari ca un „act de trădare”.

„Avem de-a face cu un complot. Acest complot vine într-un moment în care fiecare membru al PSD știe că partidul se bate cu ultimele reglementări și ultimele legi, ca să pună cu botul pe labe această caracatiță odioasă, care a sugrumat România în ultimii 12 ani. Sigur că membrii de partid se uită cu maximă atenție. Când apare acest complot, avem 1383 de primari și viceprimari anchetați într-o formă sau alta abuziv. Avem aproape toate conducerile județene hărțuite. (...) Eu o văd ca pe un act de trădare în acest moment (c.n. scrisoarea anti-Dragnea)”, a afirmat Codrin Ștefănescu la Antena3.

Citește și Reuniune de urgenţă în PSD, ca urmare a nemulțumirilor din partid

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te