Programul de neguvernare - Campionatul național de ciclism, mutat în Bulgaria

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.05.2019 - 07:20

Dragnea a promis săli polivalente, hipodromuri, patinoare dar nu a finalizat niciun proiect.

SHARE

Promisiunile pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive de perfomanță au fost extrem de generoase în „Programul de Guvernare 2017 – 2020“.

PSD și-a propus: „construcția a două Săi Polivalente, câte două săli specifice pentru următoarele discipline: atletism, gimnastică, tenis, scrimă, atletică grea (haltere, lupte, arte marțiale, lupte, box). Dar și două baze nautice pentru caiac-canoe și două pentru canotaj, cel puțin 4 patinoare acoperite, două hipodromuri și un velodrom“.

Nu s-a realizat nimic.

Firea plusează cu o minciună

În București nu s-a demarat niciun proiect pentru o sală polivalentă. Anul acesta, primarul Gabriela Firea a anunțat că un asemenea proiect va costa 138 milioane euro. Ultima sală polivalentă a fost realizată, din bani publici, în anul 2012, la Craiova, potrivit Companiei Naționale de Investiții. Adică înainte de venirea PSD la guvernare.

Potrivit Ministerului Sportului, pentru 2019 au fost alocați pentru investiții doar 13 milioane de euro care vor fi folosiți „la compexurile sportive naționale Snagov, Lia Manoliu și Lascăr Pană Baia Mare“.

Cai verzi pe pereți

București este, probabil, singura capitală din Uniunea Europeană care nu are hipodrom.

Și primarul Gabriela Firea a promis, în campania electorală, un hiprodom de 15 milioane de euro, dar nu s-a ținut de cuvânt. Hipodromul din Ploiești a fost modernizat în perioada 2014 – 2016.

Promisiunea construirii unui velodrom nu a fost îndeplinită. Există un singur velodrom – Dinamo. Starea de degradare a acestuia este extrem de avansată, făcându-l impracticabil. Potrivit Federației Naționale de Ciclism, campinatele naționale din 2018 s-au desfășurat, între 18 și 21 octombrie, la Plovdiv, în Bulgaria.

Orașul unde nu se patinează

PSD ne-a mințit cu „4 patinoare acoperite“. În 2017, potrivit CNI, a fost inaugurat „Patinoarul artificial din municipiul Târgu Secuiesc“. Construcția a fost demarată în urmă cu 13 ani, dar, multă vreme, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri.

Construcția a fost reluată la începutul lui 2016 (guvernarea Cioloș) și a fost finalizat în 2018. Despre celelate „cel puțin trei patinoare“ rămase de făcut de PSD nu există termene.

Cotidianul Libertatea a scris că patinoarul Flamaropol din București are cel mai slab ritm de construcție, fiind terminat în proporție de 35% după 7 ani de la începerea construcției. România are 10 patinoare, Finlanda are 323. Mongolia are 2, iar Canada 8.300.

S-au promis două săli de tenis, dar marile jucătoare acuză Federația de specialitate tocmai de faptul că nu le asigură condiții decente de antrenament. Gimnastica românească s-a prăbușit și pentru că PSD nu și-a onorat promisiunea de a construi două săli dedicate acestui sport.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te