Au fost înregistrate 109 voturi "pentru" şi o abţinere.
"Raportul va cuprinde toate argumentele, atât în favoarea aprobării cererii, cât şi pe cele împotriva aprobării acesteia.
Argumentele în favoarea aprobării celei sunt cele formulate de senatori, precum şi cele cuprinse în solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie/Ministrului de Justiţie.
Argumentele împotriva aprobării cererii sunt cele formulate de senatori, precum şi cele formulate de ministrul/senator în cauză şi de apărătorii acestuia. Toate argumentele vor fi raportate la îndeplinirea criteriilor şi liniilor directoare pentru ridicarea imunităţii parlamentare cuprinse în capitolul V al Raportului Comisiei de la Veneţia privind scopul şi ridicarea imunităţii parlamentare CDL-AD 2014 (011)", se arată în art 165 modificat al Regulamentului Senatului.
Simona Spătaru a precizat că senatorii USR au votat pentru modificarea Regulamentului pentru că "Senatul este într-o mare întârziere" şi are o obligaţie de mulţi ani, potrivit rapoartelor MCV.
"Am adoptat o normă egală cu cea a Camerei Deputaţilor, care din punctul nostru de vedere ridică probleme de constituţionalitate, întrucât face referinţă doar la un capitol din Raportul Comisiei de la Veneţia, (...) ceea ridică probleme în legătură cu credibilitatea şi claritatea normei", a spus senatorul USR.