Piedone: Voi câştiga Bucureștiul cu 42%. Are plângeri la DNA pentru „caracatița” de la Sector 5

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.04.2024 - 15:43
Piedone: Voi câştiga Bucureștiul cu 42%. Are plângeri la DNA și ANI pentru „caracatița” de la S5 - Foto: captură video

Piedone se vede pe cai mari, în contextul scandalului ce planează în jurul doctorului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la Capitală. Și-a depus candidatura și spune că va câștiga Bucureștiul cu 42%. Nu spune nimic, însă, despre „caracatița” de la Sectorul 5.

SHARE

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie 2024, candidatura pentru Primăria Capitalei,

Fluturând un tricou pe care era scris „Je suis Peppa Pig!” şi unul cu „Şi eu sunt Interlop”, actualul edil al Sectorului 5, care și-a creat o adevărată „caracatiță” la primărie, formată din 46 de rude, interpuşi, interlopi şi oameni de încredere care împart funcţii publice, salarii de mii de euro, influenţă politică, averi fabuloase şi contracte de la stat, și pe numele căruia USR a anunțat că va depune plângeri la ANI şi DNA, a declarat că va câștiga Primăria Bucureștiului cu 42%.

Citește și: Ciolocu îi dă ultimatum lui Cîrstoiu din Abu Dhabi. Schimbarea candidatului PNL-PSD, probabilă

Piedone: Voi câştiga Bucureștiul cu 42%. Are plângeri la DNA și ANI pentru „caracatița” de la S5

Piedone susține PUSL, partidul din partea căruia candidează și care e condus din umbră de Dan Voiculescu, ”va înregistra un scor istoric la alegerile locale şi va intra pe picioarele lui şi în Parlamentul României”, informează News.ro.

Întrebat dacă ar accepta să fie susţinut în cursa pentru Primăria Capitalei din partea PSD, Piedone a spus: ”Odată ce eu am depus astăzi candidatura pe PUSL, am înţeles că liberalii nu, dar PSD mai poate să să gândească dacă să susţină o victorie nu pentru locale (..) şi dacă vor o victorie în toamnă, ar fi bine să vină să mă susţină”.

Cristian Popescu Piedone a anunţat că a depus 52.000 de semnături pentru candidatura sa, necesarul fiind de 20.000.

Citește și: Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților

”Vă dau un pronostic. (..) Merg cu o marjă de eroare de maxim 10%. Vă spun că voi câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42%, ca reprezentant al PUSL”, a spus el, adăugând că pe scor politic va scoate minim între 12% şi 15% la nivelul Bucureştiului.

Aproape concomitent cu depunerea candidaturii lui Piedone la PMB, USR a anunțat că va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi ”caracatiţei cu rude şi pile” pe care a instalat-o în Primăria Sectorului 5.

Citește și: Câștigătorul contractelor de 50.000.000€ cu Primăria sectorului 5, pus de Piedone consilier personal

„Este inacceptabil ca o primărie care ar trebui să servească interesele publice să fie transformată într-o agenţie de ocupare a forţei de muncă pentru rudele şi pilele lui Piedone.

Ştiam deja că ginerele şi trei nepoţi au fost angajaţi de primar, dar după dezvăluirile din presă care arată că 46 de persoane din marea familie a lui Piedone primesc bani publici în diverse funcţii, sesizăm autorităţile competente ca să investigheze cu fermitate aceste acţiuni.

Nu vom tolera ca viitorul comunităţii noastre să fie jefuit şi manipulat de o mână de oameni lacomi şi lipsiţi de scrupule”, a afirmat avocatul Alexandru Dimitriu, liderul consilierilor USR Sector 5 şi candidatul Dreapta Unită la Primăria Sectorului 5.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te