Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților

DE Stelian Negrea, Petre Bădică | Actualizat: 19.04.2024 - 18:53
Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Popescu Piedone s-a înscris, azi, în cursa pentru primăria Capitalei. Newsweek a scris că Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților. Tot Piedone a vrut să dea un contract de 1.000.000.000 de lei pentru panseluțe.

SHARE

Popescu Piedone și-a depus oficial candidatura la primăria București din partea PUSL, partidul fantomă codnus de Dan Voiculescu.

Piedone a prins aripi în ultima vreme după ce sondajele de opinie îl indică fie pe locul 1, fie pe locul 2 în preferințele Bucureștenilor. Cum candidatura lui Cîrstoiu din partea PNL-PSD este în aer, marea bătălie pare că se va da între Nicușor Dan și Piedone.

Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților

Piedone joacă o carte a justițiarului popular care merge, însoțit de camerele tv, prin cartiere unde face ordine și curățenie. Se vrea popular și populist mâncând mici pe ziar. Participă, seara, la emisiuni omagiale la postul Antena 3 care îl susține necondiționat.

Dincolo de aceste poze, Newsweek România a scris despre omul Piedone mai multe articole:

Piedone a decis să „își înstrăineze” casa și averea

Newsweek a descris că schema imobiliară prin care primarul sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, eliberat recent din închisoare, a înălțat o vilă de peste 200 de metri pătrați la intrarea în Bragadiru, o are în centru pe o pensionară de 87 de ani, care administrează afacerile copiilor săi. 

Domeniul primarului Piedone este ascuns pe numele unei pensionare care are 87 de ani.

Citește și: Schema "mătușa": Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

Piedone mănâncă parizer ieftin cu muncitorii șis e plimbă fie pe jos fie cu trotineta prin sectoprul 5, dar în garaj ascunde numeroase mașini de epocă.

Primarul sectorului 5, Popescu Piedone se pretinde sărac, deși are 5 mașini de epocă, 4 terenuri și vila pe numele soacrei. Fiul său este milionar. Piedone candidează la primăria București. Fiul său - acum deputat - este milionar la 34 de ani.

Piedone i-a lăsat fiului său toate mașinile de epocă. Vlad Piedone are pe numele său nu mai puțin de 6 mașini de epocă: două Cadillac Deville, unul din 1968 și altul din 1974, Cadillac Eldorado din 1974, Oldsmobile din 1959, Mercedes 200 din 1966 și un BMW din 1985. Toate aceste automobile au fost deținute anterior fie de Piedone, fie de alți interpuși ai lui.

Citește și: Averea ascunsă a lui Piedone. Se plimbă cu motoscuterul, deși are în garaj mașini de lux și de epocă

Piedone i-a făcut fiului rost de un post de deputat pe listele PSD. Vlad Popescu Piedone a terminat dreptul la facultatea Titu Maiorescu, apoi a administrat în Horeca o serie de restaurante. Nu sepcifică unde anume. A fost consilier la Compania Urban. În 2020 a devenit președintele filialei sector 5 a Partidului Puterii Umaniste a lui Dan Voiculescu. El a fost ales pe liste la Suceava pentru că acolo i-au găsit loc. Altfel, nu are nicio treabă cu această regiune. Va candida la primăria sector 5.

Citește și: Fiul lui Popescu Piedone, făcut deputat de Dan Voiculescu: milionar, 4 case, 6 mașini, la 34 de ani

Primăria sector 5, o afacere de familie

Cristian Popescu Piedone, le-a găsit de muncă celor trei nepoți din partea soției: pe unul l-a pus să administreze sectorul 5, pe altul consilier local iar pe al treilea să conducă poliția locală. Asta deși Piedone a fost judecat de două ori pentru conflict de interese.

Cârlogea Liviu Viorel este director executiv în Poliția Locală a Sectorului 5.

Cristian Cârlogea este consilier local în Consiliul Local al Sectorului 5. Din partea PPUSL partidul condus de Piedone și fondat de Dan Voiculescu patronul trustului de presă Antena Group.

Iulian Cârlogea este asociatul fondator al uneia din cele mai importante companii ale familiei Piedone: God Trust Enterprises SRL unde ulterior au devenit asociați cei doi copii ai lui Piedone, Ana Maria și Vlad. Și unde acum este administrator chiar soacra lui Piedone, o bătrână de 87 de ani.

Citește și: Primăria nepoților lui Piedone: unul administrator, altul consilier local și ultimul șef la poliție

Grija lui Piedone pentru nepotul Cârlogea

Piedone are grijă de Cârlogea pe care l-a adus din consilier de la sectorul 4 și administrator la primăria sector 5. Cârlogea a încasat, anul trecut:

12.000 lei, consilier sectorul 4

86.400 lei, administratort public sector 5

58.000 lei consilkier cabinet sector 5

81.000 lșei director Salubritate sector 5

16.000 lei indemnziația concurs sector 5

Total: 253.000 lei pe an, adică 21.000 lei.

Citește și: 21.000 lei/lună de la Piedone pentru nepotul Cârlogea, administratorul sectorului 5. Are 6 case

A vrut să dea un tun de 1.000.000.000 de lei

Newsweek a scris că Primăria sectorului 5 condusă de Cristian Popescu Piedone a lansat recent o mega licitație de 1 miliard lei pentru amenajarea spațiilor verzi din acest sector. Predecesorul acestuia atribuise, în plină pandemie de covid 19, un contract similar de 880 milioane lei.

Primăria sectorului 5 a pregătit 1.011.846.774,28 lei fără TVA (aproximativ 200 milioane Euro)  pentru un contract pe doi ani pentru amenajarea, întreținerea și modernizarea spațiilor verzi aparținând domeniului public al Sectorului 5.

Citește și: Piedone, tun de 1.000.000.000 din bani publici ca să cumpere panseluțe și să amenajeze spațiul verde

După ce scandalul a devenit public, Piedone a amânat licitația.

Piedone a fost condamnat în Dosarul Colectiv și eliberat în urma unei căi extraordinare de atac.

Citește și: Anatomia unei slugărnicii. În drum spre pușcărie, Piedone îi întindea voievodal mâna șoferului său

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te