Claudiu Târziu s-a întâlnit cu Dan Puric, un mare rusofil și un adept teoriilor conspirației care mai de care mai halucinante halucinante. Cel mai probabil, Târziu a fost la piesa de teatru în care Puric joacă și care se numește „Votați mă”.
Pentru că George Simion ezită, Claudiu Târziu îl propune pe Dan Puric candidat AUR la președinție
Târziu s-a pozat cu Puric, care a mai fost pe buzele unor AUR-iști ca propunere pentru alegerile prezindențiale din 2024. Puric nu a negat niciodată varianta asta.
Așa că Târziu a scris pe FB:
Paparazzi au surprins la ceas de taină, astă noapte, la Cluj, cel puțin un posibil viitor candidat la președinție. Poate doi. 😀 Maestrul Dan Puric a avut un singur comentariu: "Votați, mă!".
Probabil că Târziu ar zice că a fost o glumă. Dar, asemenea glume nu și le-ar fi permis dacă George Simion nu era atât de nehotărât în privința candidaturii sale pentru Cotroceni. Altfel, se poate vedea că și lui Târziu i-ar sta capul să candideze.
Cine e Dan Puric
În conferinețele sale, ținute în București și orașele importante, Dan Puric vede pretutindeni teorii ale conspirației, „străini” care vor să ne distrugă credința și viitorul, iar UE este cel mai mare rău care ni s-a întâmplat. Puric nu mai are nicio busolă atunci când vede rădăcini creștine comune. El ignoră crime, dezastre umanitare dacă acestea sunt comise de „frații” ortodocși.
„Dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină... Divizarea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice”, a spus Puric, potrivit portalului katehon.com.
„Şandramaua asta de Comunitate Europeană se va face praf şi pulbere!"
„Cel mai mare efort care se face astăzi esta ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească.”
„România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să-l distrugă.”
Citește și: EXCLUSIV TNB îi închiriază lui Puric sala de spectacole cu 700 €. Va câștiga de zece ori mai mult
Simion, lansat de Mihai Viteazul
În cursul zilei de ieri, AUR și-a lansat un videoclip ultra naționalist de campanie avându-l pe Mihai Viteazu și, ulterior, pe George Simion în prim plan. Newsweek a descoperit că experții AUR nu prea știu istorie și alegerea lui Mihai Viteazu este ca „locomotivă” pentru campania AUR este neinspirată.
Citește și: VIDEO 3 greșeli în clipul AUR unde George Simion e chemat de Mihai Viteazul să-și conducă „oastea”
Primul motiv
„Oastea poporului” invocată în clipul AUR trimite la ceea ce în perioada medievală era „Oastea cea mare” din Țările Române.
Problema este că Mihai Viteazul a fost primul domnitor care s-a bazat în luptele pe care le-a dus - preluând moda deja existentă în Occident - mai mult pe mercenari, pe luptători străini profesioniști și nu pe cei autohtoni.
Citește și: Putin bagă zeci de milioane $ în opoziția anti-Maia Sandu. Acuză că Moldova se „dizolvă” în România
Țăranii nu erau chemați la oaste decât în cazuri excepționale, nefiind familiarizați cu armele necesare într-un război al timpului. În plus, ei nu erau înarmați de domni și de frica unor răscoale ce puteau degenera.
De aceea, e greșită invocarea, „Oștii Poporului”. La războaiele duse de marele voievod participau țăranii liberi, proprietarii de pământ sau cei din zonele montane care păzeau trecătorile.
A doua greșeală
Unirea lui Mihai Viteazul nu a durat mult, așa cum își dorește AUR și Simion în privința „unității” poporului român actual. A ținut doar 4 luni.
Ultima provincie unită dintre cele trei a fost Moldova, la 1 iunie 1600 voievodul intrând în Iași, după ce-l alungase pe Ieremia Movilă.
Însă, în septembrie 1600, Mihai a pierdut în fața generalului imperial Gheorghe Basta, la Mirăslău, și a pierdut și Transilvania, deci unirea s-a destrămat.
În plus, o lună mai târziu, a pierdut și Moldova, fiind învins de polonezi în lupta de la Bucov din 20 octombrie 1600, aceștia reinstalându-l în scaunul domnesc pe Ieremia Movilă.
La scurtă vreme, tot polonezii l-au impus pe tronul Țării Românești pe Simion Movilă, fratele celui din Moldova.
Mihai Viteazul rămâne „fără de țară”, plecând, cu soția și fiica sa, la Praga, pentru a cere ajutor împăratului Rudolf al II-lea.
A treia eroare
Mihai Viteazul însuși nu are o imagine tocmai bună în istorie, atunci când vine vorba de „populație”, de oamenii simpli sau, cum s-ar spune acum, de „votanți”..
Voievodul a rămas faimos în istorie nu doar pentru unirea realizată, ci și pentru legarea de glie a rumânilor - țăranii fără pământ din Valahia - faptă cunoscută sub numele de „legătura lui Mihai”.
Ei erau obligați să rămână doar pe moșia boierilor lor, lucru cerut chiar de marii boieri care i-au stat alături domnitorului de-a lungul campaniilor sale.