EXCLUSIV TNB îi închiriază lui Puric sala de spectacole cu 700 €. Va câștiga de zece ori mai mult

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.03.2022 - 22:57
EXCLUSIV TNB îi închiriază lui Puric sala de spectacole cu 700 €. Va câștiga de zece ori mai mult / Inquam Photos / George Călin

Teatrul Național București i-a închiriat lui Dan Puric o sală de spectacol pentru ca acesta să țină o conferință. Suma de închiriere este infimă față de câștigul pe care Puric îl poate avea perorând despre „răul UE” și despre cum în Ucraina sunt interese „peste capul nostru”.

SHARE

„Cunoscutul actor, regizor şi eseist Dan Puric marchează Ziua Mondială a Teatrului oferind publicului o reprezentație specială a celui mai nou spectacol-conferință, intitulat - M-am întors -, ce va avea loc duminică, 27 martie 2022, la Sala Studio a Teatrului Național din București, de la ora 11.00”, se arată într-un comunicat al Teatrului Național.

Prețul biletelor variază între 60 și 80 de lei. Newsweek România a scris că, la un preț mediu de 70 de lei pe bilet, Puric și organizatorii ar urma să câștige 37.800 de lei. Este vorba de un one-man show.

Citește și: Simpatizant al Rusiei, Dan Puric are spectacol la Teatrul Național din care poate strânge 7.000 euro

Chiria pentru spectacolul lui Puric, infimă

Newsweek România a cerut TNB un punct de vedere legat de modul în care Puric a reușit să obțină aprobarea pentru închirierea unei săli de spectacol.

„În toate cazurile de solicitări de închiriere făcute de organizatorii de spectacole și evenimente pentru spațiile din incinta Teatrului Național București este realizat un contract de închiriere. În cadrul conferinței domnului Dan Puric a fost, prin urmare, încheiat un contract de închiriere a Sălii Studio, părțile fiind TNB și Agenția de Impresariat Artistic Spectaculis.

Citește și: Romașcanu nu îl demite pe directorul TNB care refuză susținerea Ucrainei. „Este libertate de opinie”

 Tariful aplicat pentru închirierea Sălii Studio a fost, astfel, conform condițiilor solicitate de organizatorii evenimentului de 800 lei/oră. Tarifele sunt stabilite prin Ordinul Ministerului Culturii”, ne-a precizat conducerea teatrului. TNB spune că instituția va câștiga exclusiv din tarifele de închiriere.

Dacă spectacolul durează două ore, la care adăugăm alte două ore pentru primirea și plecarea spectatorilor, ar rezulta un preț de 3.200 lei pentru chirie (patru ore). Dan Puric și organizatorii ar rămâne cu 34.600 de lei.

TNB a răspuns evaziv la întrebarea „cine a aprobat desfășurarea spectacolului”. „Contractul de închiriere a Sălii Studio a fost aprobat de conducerea Teatrului Național București prin reprezentanții compartimentelor abilitate”.

Newsweek România a întrebat TNB cine a aprobat desfășurarea evenimentului din punct de vedere artistic. La această întrebare, TNB ne-a precizat că Puric este un vechi actor al TNB, are multe premii. „Tema Conferinței propuse a fost descrisă de artist ca fiind aceea de a readuce în memoria spectatorilor figuri actoricești legendare din istoria teatrului”

Dan Puric ține conferințe și nu spectacole artistice. De zece ani

TNB îl pune în aceeași oală pe artistul Dan Puric și pe „conferențiarul” Dan Puric. Calitățile artistice ale domnului Puric nu fac obiectul acestui articol. Din titlul spectacolului aflăm că este vorba despre o conferință. Dan Puric ține conferințe de mulți ani, iar prețul biletelor este unul ridicat.

Citește și: Tarifele lui Dan Puric: „A iubi românește” și „Iubire creștină” – 60 lei, „Iubirea țării” – 150 lei

Dan Puric este membru activ al mișcării „Pământul strămoșesc condusă” de Călin Georgescu, simpatizant al mișcării legionare și a mareșalului Antonescu. Mișcarea ține, de asemenea, conferințe prin țară.

Puric: Dacă sunterm creștini, totul este permis

În conferinețele sale, ținute în București și orașele importante, Dan Puric vede pretutindeni teorii ale conspirației, „străini” care vor să ne distrugă credința și viitorul, iar UE este cel mai mare rău care ni s-a întâmplat. Puric nu mai are nicio busolă atunci când vede rădăcini creștine comune. El ignoră crime, dezastre umanitare dacă acestea sunt comise de „frații” ortodocși.

 „Dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină... Divizarea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice”, a spus Puric, potrivit portalului katehon.com.

„Şandramaua asta de Comunitate Europeană se va face praf şi pulbere!"

„Cel mai mare efort care se face astăzi esta ca poporul român să fie scos din matca lui sufletească.”

„România este ultimul bastion ortodox puternic și vor să-l distrugă.”

Puric: Sunt scenarii criminale la nivel mondial, peste capul nostru. Despre asta voi vorbi în Conferință

„Toate acestea se fac cu un dublu virus. Este vorba despre virusul Covid-19, care va trece sau nu, și unul mult mai periculos, care va ucide o lume și o umanitate. Este virusul ideologic, care merge paralel cu acesta”, mai zice Puric Dan.

„Eu chiar am o conferință de Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie, la una dintre sălile TNB, în care o să spun că a fost confiscat cuvântul teatru pentru lucruri de genul acesta. Într-un teatru nu moare nimeni, te faci că mori.
Teatru…se face teatru politic. Și acum ne dăm seama că sunt scenarii criminale (în Ucraina n.red.)la nivel mondial, peste capul nostru, dar oamenii pe câmpul de luptă acolo mor…. Pot să dau exemplu grădina asta zoologică numită Comitetul European. Derbedeul ală de comisar european care vine să ne învețe ce înseamnă coexistența. Pe noi! Ei, care au vândut sclavi. (…) Vorbesc de o aroganță ideologică cu care vrea să ne schimonosească copiii, adolescenții, țara, mentalul. Trebuie să le răspundem”, potrivit ziare.com

Cel puțin din prisma acestui ultim citat, conferința lui Dan Puric nu va fi despre „memoria spectatorilor figuri actoricești legendare”, așa cum pretinde TNB. Ci despre obsesiile lui Dan Puric.  

A semnat la 17 ani cu Securitatea

Întrebat dacă a fost colaborator al fostei securități, Dan Puric a răspuns că da, am grad de locotenent-colonel, la 17 ani. Am semnat. N-ai cum”.

„Eu în liceu îl imitam pe Ceaușescu, pe toți profesorii. Făceam conferințe, îi adunam pe toți, îi decoram... Și, într-o zi, m-am pomenit cu doamna directoare care mi-a zis că e un domn de la UTC. Care mi-a zis <<Dănuț, noi te apreciem. Tovarășul Nicolae Ceaușescu a spus că vrea să ia Basarabia înapoi. Și avem nevoie..., facem o organizație secretă. Și e secret. Să nu spui părinților. Să semnezi un acord de colaborare. E un act strict patriotic>>”, a spus Dan Puric. Viitorul actor a semnat angajamentul şi a primit numele de cod „Cristian”.

„După două săptămâni, era careu, în curtea liceului, și trecea domnul de la UTC. Și eu m-am dus la el să dau noroc. Și mi-a spus <<Ce ai făcut? M-ai deconspirat>>. După trei săptămâni a venit altul, blond. Și, conform declarației, <<să-mi spui cine face politică în clasă. E cineva care merge la ambasada Americii...>>. Și am scris cu pixul, am scris Dan Puric. <<Îți bați joc?>>, mi-a spus, potrivit Realitatea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te