Olguța îi plătește pe DJ Snake și Modern Talking cu 3.000.000$ ca să promoveze valorile oltenești

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.08.2022 - 21:05
Olguța Vasilescu - FOTO: FB

Un eveniment de muzică internațională va avea loc la finalul lunii în Craiova. Finanțat de primăria Craiova cu milioane de dolari. Festivalul este „confiscat” de această instituție care pretinde că prin el promovează „valorilor culturale din Craiova și județul Dolj”.

SHARE

Între 26 și 28 august, Complexul Sportiv Craiova (Stadionul Ion Oblemenco) va găzdui Festivalul IntenCity, evenimentul care aduce împreună muzica de ieri, de azi și de mâine, la Craiova, într-o sărbătoare a oamenilor care știu să dea ritm verii, se arată într-o prezentare a companiei care vinde bilete la eveniment.

DJ Snake, Jason Derulo, Afrojack, Luis Fonsi, Clean Bandit, Paul van Dyk, sunt headlinerii celui mai mare festival de muzică din sudul Românie mai aflăm din prezentare.

Și mai mult: „publicul prezent la Craiova va avea ocazia să participe de asemenea la concertele unor îndrăgiți muzicieni ai anilor ’80 și ’90 - Thomas Anders and the Modern Talking Band, East 17, Ricchi e Poveri, Boney M. XP, Sandra, Ice MC, La Bouche, No Mercy, DJ Conte, Nana, C-Block, LayZee aka Mr. President”.

Citește și: De ce alimente și medicamente ai nevoie dacă Putin declanșează un dezastru nuclear la Zaporojie

Prezentarea este AICI iar din ea nu aflăm că ar exista vreun interpret român la acest festival.

Cine vrea să intre pe pagina dedicată evenimentul e îndemnat să acceseze pagina oficială a primăriei Craiova: primariacraiova.ro

Tot de pe pagina de FB a evenimentului aflăm și motivul acestui efort de 3 milioane $

Olguța Vasilescu a anunțat că artiștii veniți la Craiova vor fi plătiți cu 3 milioane de dolari. Ei vor promova tradițiile zonei, după cum aflăm de pe pagina de Fb a evenimentului. Pe pagina de Facebook a festivalului, care are deja 21.000 de urmăritori, se susține că obiectivele evenimentului sunt cele de mai jos.

- promovarea valorilor culturale din Craiova și județul Dolj
- promovarea valorilor culturale europene
- promovarea diversității culturale
- realizarea unui parteneriat solid între autorități, instituții culturale, mediul privat și societatea civilă
Obiective:
- dezvoltarea si implementarea unei politici culturale durabile la nivelul municipiului Craiova, județului Dolj și pentru întreaga regiune a Olteniei
- realizarea unei platforme culturale care să înglobeze rezultatele instituțiilor de cultură din Craiova și județul Dolj
- realizarea unei agende culturale comune la nivelul orașului Craiova și a județului Dolj.

Citește și: Olguța: Paris Hilton nu ia 1.000.000 € la evenimentul primăriei. 3.000.000 € primesc toți artiștii

Prețul unui bilet la o zi de festival este de 100 lei. Pentru 3 zile plătești 250 lei.

Supărarea Olguței

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, s-a supărat după ce Newsweek a scris că Paris Hilton cere și un milion de euro pentru o cântare. Vasilescu organizează un festival de muzică la Craiova și zice că, de fapt, cheltuie de 3 ori mai mult decât a spus Newsweek.

„Mă uit cât de mult se consumă nervos unii încercând să își convingă adepții că e rău festivalul de la Craiova unde vine un DJ să mixeze pentru suma de "1 milion de euro". De unde au scos suma asta, n-aș putea să vă povestesc... Poate ne spun ei... Ca să vă faceți o idee, onorariile tuturor artiștilor, peste 30 la număr, sunt trei milioane de euro, din care un milion e impozitul pe care îl oprește statul român.

Faceți o medie pentru cei 30 de artiști, nume de prim rang pe plan mondial și vedeți dacă e posibil ca o singură persoană să primească jumătate din sumă. Acum, după ce ați făcut acest calcul simplu, vedeți și cât s-a investit în alte festivaluri, unde valoarea artiștilor e aproximativ egală. P.S. Știți bancul cu rochia de 20 de mii de euro? Cam așa e și acum”, a scris primarul pe FB.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te