Nicușor Dan, încrezător că o să câștige un nou mandat de primar: Am o poziție mai bună decât în 2020

DE Alin Crișan | 19.12.2022 - 21:46
Nicușor Dan - Foto: Digi24

În ce priveşte relaţia cu PNL, Nicuşor Dan a precizat că are susţinerea acestui partid pentru implementarea proiectelor structurale din domeniul administraţiei.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a apreciat luni că, din punct de vedere electoral, are o poziţie mai bună decât în 2020, deoarece sondajele îi dau o intenţie de vot de 17-18% pe persoană fizică.

Precizările au fost făcute după ce a fost întrebat cum comentează rezultatele unui sondaj recent comandat de PNL, conform căruia ar avea 17% intenţie de vot, în condiţiile în care fostul edil general Gabriela Firea ar avea 34%.

"Dacă vorbim strict electoral, dacă vorbim de persoana mea în această ecuaţie electorală, poziţia e mult mai bună decât acum doi ani şi jumătate, când au fost alegeri. Pentru că acei 17% - 18% în alte sondaje - sunt pe persoană fizică. Adică, sunt intenţie de vot, în condiţiile în care PNL are propriul candidat şi USR are propriul candidat. E foarte mult pentru o persoană fizică, în opinia mea. Pentru că e foarte probabil că o să fim în 2024 în ipoteza alegerilor într-un singur tur, eu cred că are şanse mari scenariul din 2020, în care să fie o presiune publică, a publicului de dreapta, pentru un candidat comun, pentru a nu aduce PSD la guvernarea locală în Bucureşti. Atunci a fost o presiune a publicului de dreapta şi o presiune foarte bună a partidelor de dreapta care, după lungi şedinţe de negociere, au răspuns la ce voia electoratul şi au venit cu o coaliţie. Eu sunt optimist că pentru un public de dreapta majoritar, partidele de dreapta vor avea soluţia adecvată în 2024", a spus Nicuşor Dan, pentru Europa FM.

Întrebat dacă se teme de o candidatură a Gabrielei Firea, edilul general a comparat situaţia actuală cu cea de la alegerile locale din 2020.

"În 2020, sondajele spuneau la fel. Mie îmi dădeau, pe persoană fizică, 6-7% iar candidaţilor partidelor - diverse procente. Suntem cumva la fel cum eram în 2020. Gabriela Firea pot să spun că a fost un primar dezastruos", a mai spus el.

"Pe partea asta administrativă, funcţionează. Pe partea politică, evident că partidele, oamenii politici, sunt într-o permanentă campanie electorală. Modalitatea de a comunica, ni se spune că politica e despre percepţii... mă concentrez mult mai puţin la latura aceasta, la jocul acesta de comunicare. Şi o să avem timp în campania electorală, de la jumătatea anului viitor să tot vorbim. Să ne evaluăm...", a adăugat el.

În ce priveşte relaţia cu USR, Nicuşor Dan a arătat că a existat o tensiune în primul an, până ce a acordat viceprimarilor şi dreptul de semnătură.

"În ceea ce priveşte partea administrativă şi modul în care colaborăm pentru Bucureşti, lucrurile sunt foarte limpezi, clare, cu atât mai mult cu cât avem viceprimarii de la PNL şi de la USR care au fiecare competenţele lor. Toată lumea face sondaje, ceea ce e absolut firesc pentru partide politice, oameni politici. Fac sondaje, îşi fac strategii pentru toate alegerile care vor fi în 2024 - lucruri foarte fireşti. Dar pentru moment, ele nu au interferat cu activitatea noastră administrativă. (...) Cu USR a existat o tensiune în primul an, până la momentul în care am delegat atribuţiile - adică atribuţiile erau delegate, dar nu era dreptul de semnătură şi asta a fost tensiunea pe care am avut-o cu USR, dar e demult depăşită aceasta", a mai precizat el. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te