VIDEO Moment penibil la Bruxelles: Antena 3 a încercat să bage protocoalele din justiție în MCV

DE Ramona Ursu | Actualizat: 12.07.2018 - 01:05
Captură Antena 3

Sabina Iosub, jurnalist Antena 3, a fost autoarea unui moment penibil care s-a petrecut luni la Bruxelles, în timpul unei conferințe de presă susținute de reprezentanții Comisiei Europene.

SHARE

Sabina Iosub i-a întrebat pe cei doi oficiali ai biroului de presă al Comisiei, Christian Wigand (responsabil de temele din zona justiției) și Margaritis Schinas (șeful biroului de presă), dacă Comisia Europeană a fost informată cu privire la protocoalele secrete semnate între Parchetul General, Curtea Supremă și serviciile secrete române. 

Christian Wigand, purtatorul de cuvant al CE, a răspuns că „în ceea ce privește protocoalele secrete dintre serviciile de informații și magistratură, Comisia reamintește că Uniunea Europeană nu are nicio competență în domeniul securității naționale și al serviciilor de informații. Este responsabilitatea autorităților române competente să asigure supravegherea democratică a serviciilor de informații.”

Momentul MCV

Jurnalista Antena 3 a revenit pe același subiect și le-a transmis celor doi reprezentanți ai Comisiei că „aceste protocoale secrete ar trebui să fie parte din MCV”. Sabina Iosub le-a arătat interlocutorilor ei protocoalele printate, moment în care în sala de conferință s-au auzit râsete. „Vă rog să nu râdeți, pentru că în România este o situație dificilă legată de aceste protocoale. Sunt 52 de protocoale secrete, trei nu au fost declasificate. Dacă îmi permiteți, aș vrea să vi le ofer, sunt protocoalele originale, în limba română, va trebui să le dați spre a fi traduse”, a completat corespondenta Antenei 3. 

Citește și: Manipularea Dăncilă&Antena3 despre discuția pe justiție de la Bruxelles. Varianta Comisiei Europene

Insistența jurnalistei a fost urmată de un răspuns ferm venit din partea șefului biroului de presă al Comisiei Europene. Margaritis Schinas a precizat: „Cred că răspunsul nostru a fost foarte clar. Ne aflăm în sala în care se susțin conferințele de presă și nu ne ocupăm cu documente secrete. Dacă aveți astfel de documente secrete, dar pe care le arătați public, aveți diverse căi să le folosiți, dar nu în sala de conferințe de presă a Comisiei Europene.” 

A urmat manipularea Antena 3

Marți, a doua zi după conferința de presă menționată, Antena 3 a difuzat o știre cu totul absurdă legată de discuția de la Bruxelles, în care preciza că reprezentanții Comisiei Europene nu știu nimic despre protocoalele menționate, nu că instituția nu este interesată de ele, neavând nicio legătură cu astfel de documente. „Comisia Europeană nu ştie nimic despre protocoalele secrete încheiate de DNA - Parchetul General şi SRI. Întrebaţi în exclusivitate de trimisul special la Bruxelles al Antenei 3, Sabina Iosub, despre protocoalele secrete, oficialii Comisiei au fost luaţi prin surprindere şi au recunoscut că subiectul le este total străin. Nici măcar reprezentantul pe probleme de Justiţie al Comisiei Europene nu a avut un răspuns în acest caz”, s-a arătat în știrea difuzată de Antena 3 și publicată pe site-ul televiziunii.  

Întreaga scenă din conferința de presă de la Bruxelles, cu dialogul dintre jurnalista Sabina Iosub (Antena 3) și ofițerii de presă ai Comisiei Europene, poate fi văzută aici.


Citește și: Avertisment din partea Comisiei Europene după revocarea lui Kovesi

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.