Manipularea Dăncilă&Antena3 despre discuția pe justiție de la Bruxelles. Varianta Comisiei Europene

DE Ramona Ursu | Actualizat: 11.07.2018 - 21:40
Foto: ebu.eu

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, la Antena 3, după întâlnirea de marți de la Bruxelles cu liderii europeni Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans, o serie de teme din discuția cu cei doi, care nu se regăsesc, însă, în răspunsul oficial al reprezentanților Comisiei Europene

SHARE

Viorica Dăncilă s-a întâlnit, marți, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar și cu prim-vicepreședintele Frans Timmermans. La întâlnire a mai participat comisarul european Corina Crețu. Ulterior, într-un interviu oferit, marți, pentru Antena 3, Dăncilă a scos în evidență faptul că discuția cu oficialii europeni s-a purtat în jurul modificării legilor Justiției din România, a protocoalelor dintre parchete și serviciile secrete, a șase milioane de interceptări telefonice, precum și a plângerii penale pe care liberalul Ludovic Orban i-a făcut-o la parchet, pentru înaltă trădare. 

MCV continuă

Newsweek România a solicitat Comisiei Europene un punct de vedere referitor la discuția dintre premierul Dăncilă și liderii europeni Juncker și Timmermans. În răspunsul oferit de Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europeane, referitor la principalele subiecte de discuție dintre premierul român și oficialii de la Bruxelles, nu este menționat nimic despre protocoalele dintre parchete , instanțe și serviciile secrete, despre interceptări telefonice sau despre plângerea penală făcută de Ludovic Orban pe numele Vioricăi Dăncilă. 

„Președintele Juncker și premierul Dăncilă și-au concentrat discuția pe pregătirile privind preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a lui 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniune. Cei doi au mai discutat despre propunerea Comisiei privind bugetul Uniunii Europene, despre îmbunătățiri care vizează fondurile structurale, dar și despre politica economică. 

Citește și: Moment penibil la Bruxelles: Antena 3 a încercat să bage protocoalele din justiție în MCV

În ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare al României, președintele Juncker a subliniat că oficialii Comisiei Europene vor continua să monitorizeze evoluțiile din România și a insistat asupra faptului că este esențial să nu se renunțe la progresele înregistrate. Președintele Juncker a încurajat-o pe Viorica Dăncilă să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în România, mai ales în perspectiva asumării preşedinţiei Consiliului UE”, a precizat Christian Wigand. 

Varianta lui Dăncilă de la Antena 3

Viorica Dăncilă a declarant, printre altele, în interviul pentru Antena 3, că „Timmermans a spus că au existat protocoale între servicii şi procurori, ceea ce e extrem de grav, iar Juncker a spus că nu este numai grav, ci este o încălcare a democraţiei. Am spus că îmi doresc să pornim de la un moment zero în care să nu mai existe aceste protocoale, iar cetăţenii să aibă încredere în justiţie”. Referitor la legile justiției, Dăncilă a precizat că „a fost ridicat acest subiect de către domnul preşedinte Timmermans, l-am asigurat că România nu este afectată, că modificarea s-a făcut în urma dezbaterilor din Parlament, au fost discuţii un an de zile, au fost luate păreri de la asociaţii şi de la cei abilitaţi de a veni cu propuneri şi că CCR va avea ultimul cuvân. (…) Am reiterat faptul că pentru mine şi pentru mulţi români este de neexplicat cum înalta trădare este asociată unui act diplomatic, cu un stat cu care avem parteneriat strategic. Au fost foarte miraţi de acest lucru. Am informat, pentru că nu vreau ca să ajungă la Bruxelles informaţii denaturate.” 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te