Ministrul PSD al Agriculturii, nostalgic după Ceaușescu. Un deputat PNL îi cere demisia. Ce a spus

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.03.2024 - 13:18
Ministrul PSD al Agriculturii, nostalgic după Ceaușescu. Un deputat PNL îi cere demisia. Ce a spus - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Ministrul PSD al Agriculturii pare a fi nostalgic după Nicolae Ceaușescu. El a citat din fostul dictator, i-a apreciat expertiza și a subliniat că e de acord cu acesta, că „stuful e aurul verde al României”. Un deputat PNL i-a cerut imediat demisia.

SHARE

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a șocat cu o declarație făcută în cadrul unui interviu acordat Euronews România. Întrebat despre un scandal legat de declararea unei zone de stuf din Delta Dunării drept pășune, ministrul PSD a răspuns citând in Nicolae Ceaușescu. 

Imediat, deputatul PNL Gigel Știrbu i-a cerut public demisia lui Florin Barbu. 

Citește și: Florin Barbu: „Am găsit fermieri dornici să rezolvăm problemele pe care le au”

Ministrul PSD al Agriculturii, nostalgic după Ceaușescu. Un deputat PNL îi cere demisia. Ce a spus

Într-un interviu pentru Euronews România, ministrul Florin Barbu a fost întrebat de ce a fost nevoie să fie declarată pășune o zonă de stuf din Deltă mlăștinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște.

"În Parlamentul României s-a legiferat o directivă și un regulament prin care paludicultura a fost considerată activitate agricolă. S-a transpus în Parlamentul României, dar nu ministrul Barbu sau deputatul Barbu a semnat și a aprobat acea lege. Au aprobat această lege peste 200-230 de colegi deputați.

Mai mult de atât, a trecut de Curtea Constituțională și a fost promulgată de președintele României.

Deci, din punct de vedere legal, această lege a fost transpusă ca la carte. Partea de pajiști, care sunt ca stuf, a fost trecută în pași, e făcută încă din 2013, de guvernarea Ponta", a declarat ministrul PSD al Agriculturii.

„Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României (...) 

Domnul... președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României.

Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el", a punctat Florin Barbu. 

Citește și: Ministrul Agriculturii spune că RCA-ul la utilajele agricole nu s-a scumpit. În realitate, și +17%

Deputatul PNL Gigel Știrbu i-a cerut imediat public demisia lui Florin Barbu, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Noaptea minții. Declarațiile recente ale ministrului Agriculturii, Florin Barbu, au șocat și indignat pe toți cei care au auzit sau au citit despre ele (...) 

Domnul Barbu l-a citat pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu pentru a-și justifica decizia de a transforma stuful din Delta Dunării în pajiște. (...)

Aceste cuvinte sunt cu adevărat uluitoare și dezamăgitoare, dar «Gura păcătosului adevăr grăiește»”, a scris Gigel Știrbu, pe Facebook.

El a adăugat că „un urmaș al partidului comunist nu are ce căuta la conducerea unui minister (...) Și, mai presus de toate, nu are nicio autoritate morală sau politică pentru a face referire la Nicolae Ceaușescu, un dictator care a adus atât de multă suferință și opresiune poporului român”.

De asemenea,  deputatul PNL Gigel Știrbu a afirmat că „prin această declarație, domnul Barbu nu doar că insultă memoria celor care au suferit și au murit în timpul Revoluției române din 1989, dar și califică alegerea sa într-o funcție de conducere ca fiind complet neadecvată și lipsită de respect pentru valorile democratice și pentru suferințele trecute ale poporului român”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te