Mihai Lupu, candidatul PNL pentru CJ Constanța: „Am construit obiective majore în România” (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 23.09.2020 - 09:43
Mihai Lupu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța

Mihai Lupu candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța din partea Partidului Național Liberal.

SHARE

Este cunoscut constănțenilor ca fiind cel care, din funcția de director, a făcut ordine la OIL Terminal într-o perioadă tulbure pentru companie, dar și pentru economia României.

A lucrat de la o vârstă fragedă alături de părinții săi, s-a dezvoltat profesional și a ajuns, cu determinare, curaj și multă muncă un om de afaceri de succes.

Acum este pregătit să își pună experiența și calitățile de manager în slujba județului Constanța.

Recunoaște că s-a gândit de multe ori că gașca PSD care a împânzit administrația locală și județeană este greu de învins, însă știe că o mână de fier, un bun manager, un om decis să scoată județul din mlaștina în care se află din punct de vedere economic, social și administrativ, va avea sorți de izbândă.

Și știe, privind prin prisma anilor de experiență antreprenorială, că orice poate fi rezolvat și pus pe picioare, mai ales dacă lucrezi cu pasiune și cu dedicare.

Cum v-ați decis, după atâția ani de antreprenoriat și de politică, să candidați pentru președinția Consiliului Județean Constanța?

Mihai Lupu: Sunt un om realizat din toate punctele de vedere. Am pornit de jos, am ajuns aici pe forțe proprii. În clasa a opta munceam pe combină cu tata, lucram alături de mama la câmp, pentru că părinții mei au fost țărani, oameni simpli, muncitori, cu frică de Dumnezeu.

Am urmat Liceul de Chimie, apoi Facultatea de Științe Economice din cadrul Academiei de Studii Economice București. Am lucrat în industria petrochimiei aproximativ 18 ani unde, de asemenea, parcursul meu a început de jos, până am devenit șef de compartiment financiar, apoi director comercial la Ecoterm Năvodari.

Am reușit acolo să constitui contractele comerciale, am muncit fantastic de mult. După aceea, am fost director general la Oil Terminal. De asemenea, am fost opt ani în Parlamentul României. În PNL activez de 25 de ani.

Am tot  ceea ce îmi doresc atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere material. Sunt împlinit profesional. Mi-am spus: Dacă Dumnezeu mi-a dat atât, trebuie să dau și eu înapoi din experiența mea, din tot ce am eu, ca să putem să reconstruim acest județ distrus din temelii de PSD.

Cum de ați ales ca după mandatul de parlamentar să nu mai ocupați o altă funcție publică?

E simplu. Când vrei să faci performanță cu adevărat, nu poți să fii în două locuri în același timp. Am muncit și m-am dedicat proiectelor mele și ale companiilor mele, iar funcția publică nu mi-ar fi permis să fac asta.

Compania pe care o conduceți a avut lucrări atât în țară, cât și în străinătate. Ce a contat în selectarea companiei dumneavoastră pentru realizarea acestor lucrări?

Am avut contracte în Orientul Mijlociu, într-o piață în care se intră greu și unde nu există compromisuri în ceea ce privește calitatea lucrărilor executate sau a serviciilor prestate. În România, compania mea a realizat, printre altele, barajul de la Pașcani.

Am realizat proiecte care vor depăși bariera timpului, care, chiar și când eu nu voi mai fi, vor dăinui peste timp. Nu este ușor să implementezi astfel de contracte, mai ales când ești o companie din Europa de Sud-Est în competiție cu coloși internaționali.

Statul român are nevoie de calitate, modernizarea nu se poate face cu lucrări de mântuială, este nevoie de profesionalism, de standarde fără compromis.

Totodată, în România este nevoie să se poată dezvolta companii românești puternice, capabile să implementeze proiectele mari de reconstrucție națională, să poată angaja specialiști români, să creeze acea emulație de know-how care să ne permită să putem concura oriunde în lume și cu oricine, astfel încât să multiplicăm bugetele naționale prin efectul de levier.

Nu am făcut rabat de la calitatea lucrărilor executate nici într-un caz, nici în celălalt. Sunt om de afaceri. Fac afaceri de mult timp, nu de un an, doi, mi-am dezvoltat firmele muncind serios, nu fraudând sau distrugând orașe sau județe, așa cum au făcut alții.

Nu am hoteluri în paragină în centrul Constanței. Sunt un manager onest, cu viziune, care se mândrește cu proiectele realizate de companiile pe care le conduce și care vrea să sprijine companiile românești, să poată să exceleze atât în țară cât și peste hotare.

Business-ul românesc trebuie să ajungă în topurile internaționale.

Vă veți putea adapta la programul vieții de bugetar, fiind obișnuit cu libertatea pe care o dă antreprenoriatul?

Deseori sunt întrebat dacă există o rețetă a succesului. Fără muncă, răbdare, implicare, entuziasm, echipă performantă și un dram de noroc, chiar nu cred că putem vorbi despre reușită.

Faptul că m-am dedicat pe deplin business-ului a fost o ambiție personală, o competiție în permanență cu mine însumi, garanția că voi putea oferi familiei o viață fără lipsuri și griji. Ca manager, am învățat că alături de echipa de oameni profesioniști se pot realiza proiecte de anvergură.

M-am gândit că e modalitatea prin care pot insufla generațiilor tinere ideea că se poate, aceasta fiind o datorie morală pe care o avem pentru viitor.

Trebuie să schimbăm percepția publică despre administrație, prin seriozitate și implicare. Lucrurile nu se schimbă de pe margine, trebuie să fii pe teren, așa că din teren am ales să arăt că îmi pasă pentru că nu mai pot să privesc în jur și să văd neputința unor autorități incapabile să administreze comunitățile pe care le conduc.

Încă de la începutul carierei mele am pus pe primul loc lucrul bine făcut, nu funcția. Eu cred în omul potrivit la locul potrivit și aici nu e vorba de cum se nimerește, este vorba de experiența pe care o ai. Este o experiență pe care mi-am consolidat-o în mediul privat, cea mai bună școală de business și management.

Nu am intenționat niciodată să îmi limitez experiența doar în zona legislativă. Din punctul meu de vedere, mediul privat este locul în care poți să îți testezi limitele. Acest lucru a fost foarte important.

Și poate cel mai important lucru este că am reușit să fac performanță nu doar în România, ci și în afara țării, și pentru un manager cred că e cea mai mare recunoaștere. Și pot face același lucru și în administrație.

_____________

Comandat de PNL, Executat de: News International SA, cod AEP - 21200012.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te