LIVE VIDEO Simpatizanți PSD au ocupat Piața Victoriei, la mitingul PSD

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.06.2018 - 22:54
Captură Pro Tv

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei. Alte 13 evenimente, între care Marşul Diversităţii, a comunității LGBT, au loc astăzi în Capitală.

SHARE

UPDATE: Urmăriți imagini live de la „mitingul împotriva abuzurilor” din Piața Victoriei



UPDATE: Primii simpatizanți PSD au sosit în Piața Victoriei.





UPDATE: Pesediștii din Craiova s-au filmat înainte de plecarea spre București. „Trăiască partidul” și „Jos Iohannis” au fost mesajele pe care le-au strigat, în fața autocarelor.



_____________________

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, care se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii - care sunt aduşi din toată ţara - să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. 

De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul. Pe lângă mitingul PSD, în Capitală se vor desfăşura alte 13 evenimente, notează News.ro, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă. Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele. 

„Te pun să muncești «pe doi lei»”

"Într-un stat capturat, votul tău este egal cu zero, pentru că - indiferent de alegerea ta - ei rămân mereu la putere. Ei spun că tu nu ştii să alegi şi, de aceea, ei trebuie să conducă în locul tău. Între timp, au grijă să-ţi închidă gura şi te pun să munceşti «pe doi lei». Folosesc statul împotriva ta. Pentru ei, România e o adunătură de proşti, care trebuie să tacă şi să rabde. Nu este nevoie de protocoale secrete pentru o democraţie funcţională. Vrem libertate pentru România!”, scrie PSD pe pagina de Facebook a evenimentului organizat sub sloganul „Vrem prosperitate, NU Securitate”

Citește și AUDIO Viceprimar PSD din Teleorman, despre mitingul lui Dragnea: „Au existat lagune în organizare”

Mitingul va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior", declara Liviu Dragnea după şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional, în care au fost stabilite detaliile organizatorice.

Citește și: EXCLUSIV. PSD amenință transportatorii și le ”confiscă” autocarele

Primarul general al Capitalei a anunțat pe Facebook că în București PSD va aduce, la mitingul din Piațai Victoriei, chiar 400.000 de oameni. „Am castigat alegerile dar, din prima zi, atat Guvernul cat si autoritatile locale au fost supuse unei campanii de denigrare, defaimare, transmiterea de informatii false, manipulare si boicotare a activitatii. Vointa romanilor a fost calcata in picioare!”, a scris Gabriela Firea.




Citește și: AUDIO Viceprimar PSD din Vaslui, despre mitingul lui Dragnea: „Era obligatoriu să meargă”

-------

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te