Marcel Ciolacu: "Investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.07.2023 - 12:14
Marcel Ciolacu - Foto: Facebook/ Guvernul României

Investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român pentru a putea spera la generaţii tinere care cresc sănătos "în spiritul unor valori morale corecte", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

SHARE

Premierul a participat, vineri, la ceremonia dedicată sportivilor medaliaţi la competiţiile sportive internaţionale (Jocurile Europene şi Special Olympics) şi la momentul depunerii jurământului de către sportivii şi antrenorii care fac parte din lotul ce va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Marcel Ciolacu: "Investiţiile în sportul românesc trebuie să fie o obligaţie pentru statul român"

"Vă mulţumesc că mi-aţi făcut onoarea să fiu astăzi lângă dumneavoastră, lângă aceşti copii minunaţi fără de care nu am putea merge înainte, să fiu alături de dumneavoastră, antrenorii, preşedinţii de federaţii, mulţi dintre dumneavoastră îmi sunteţi şi prieteni. Fără puterea exemplului, şi aceşti copii reprezintă puterea exemplului, nu putem vorbi de câştiguri, nu putem vorbi despre performanţă şi nu putem vorbi despre ceea ce ne dorim în viaţă", a declarat Marcel Ciolacu.

El a subliniat, adresându-se preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, că va încerca, din postura de premier, să se ridice la nivelul aşteptărilor în privinţa sportului românesc.

Citește și: „Cutremur” în Ghencea. Ciolacu a trimis Corpul de Control la CSA Steaua după blocajul asupra FCSB

"Şi nu ale dumneavoastră ca şi preşedinte, aşteptările pe care le au aceşti copii şi pe care le avem cu toţii pentru sportul românesc. O perioadă mult prea lungă a fost lipsă de performanţă. O perioadă mult prea lungă, Guvernul şi statul român nu a avut un program coerent în ceea ce priveşte sportul de performanţă şi nu numai. Cred că împreună cu dumneavoastră, împreună cu doamna preşedinte al Agenţiei de Sport, să reuşim să creionăm, atât pe termen scurt, dar, foarte important, pentru că performanţele nu vin peste noapte, pe termen mediu şi lung un program coerent, transpartinic, care să fie mai mult decât o lege, să fie respectul pe care noi politicienii îl arătăm marilor campioni şi viitoarelor generaţii ", a declarat Ciolacu.

În context, premierul i-a felicitat pe toţi sportivii români medaliaţi la Jocurile Europene din Polonia şi la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin.

Citește și: Ciolacu: „Guvernul este angajat să menţină deschise toate căile de finanţare europene”

"Rezultatele dumneavoastră, încă o dată, demonstrează valoarea, determinarea şi curajul de care daţi dovadă. Sunteţi o mândrie pentru România şi un exemplu de urmat pentru generaţiile mai tinere", a afirmat Ciolacu.

"Special Olympics luptă împotriva pasivităţii"

Şeful Executivului a făcut o menţiune specială referitoare la Jocurile Special Olympics, subliniind că această competiţie reprezintă un exemplu despre cum sportul poate fi folosit drept catalizator împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie.

"Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. Şi cred că acesta este un exemplu excepţional pentru o ţară întreagă", a afirmat Ciolacu.

Premierul a subliniat nevoia unei mai mari implicări de la nivelul statului în investiţiile din sportul românesc.

"Mă uit la toţi sportivii, antrenorii şi specialiştii strânşi aici şi vă spun că munca şi rezultatele voastre fac ca investiţiile în sportul românesc să fie o obligaţie pentru statul român. Şi mă bucur că ne-am întâlnit astăzi, aici, în Complexul Izvorani, pentru că aici avem un model în ceea ce priveşte implicarea statului în susţinerea sportului românesc. Pentru mine şi Guvernul României, susţinerea pentru sport este esenţială şi din altă perspectivă. Doar aşa putem spera la generaţii tinere care cresc sănătos în spiritul unor valori morale corecte ", a mai declarat Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te