Marcel Ciolacu, după știrea că Geoană ar candida la Cotroceni: „Alegerile nu sunt prioritatea mea”

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.07.2022 - 18:20
Marcel Ciolacu, după știrea că Geoană ar candida la Cotroceni: „Alegerile nu sunt prioritatea mea” / INQUAM PHOTOS, Octav Ganea

Mircea Geoană nu este susținut de PSD pentru a candida la funcția supremă în stat. Într-o scurtă reacție, pentru Newsweek România, Marcel Ciolacu lasă să se înțeleagă că nu a analizat cine este candidatul cel mai potrivit pentru PSD în cursa pentru Cotroceni.

SHARE

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește terenul pentru candidatura la alegerile prezidențiale care sunt programate în 2024.

Marcel Ciolacu lasă să se înțeleagă că nu s-a discutat despre alegerea unui candidat pentru președinția România. Ciolacu a declarat, pentru Newsweek România, că, în acest moment, „pentru mine nu sunt o prioritate alegerile pentru președinția României. Cred că nici pentru români”.

Geoană ar fi susținut, deocamdată, de o oragnizație non-politică ce va fi lansată curând. Platforma va aduna personalități din România și din străinătate.

Geoană, înfrânt de Băsescu

După pierderea alegerilor prezidențiale din 2009, în fața lui Traian Băsescu, Mircea Geoană a fost înlocuit în funcția de președinte al partidului de către Victor Ponta, în februarie 2010. A fost exclus din PSD la data de 22 noiembrie 2011, iar în octombrie 2012 a revenit în partid, unde a rămas până în noiembrie 2014.

Citește și: Thomas Waitz, co-președintele „Verzilor”: Susținerea Ucrainei cu arme, o politică activă pentru pace

În aprilie 2015, Mircea Geoană a lansat Partidul Social Românesc. Partidul PSRO reclama „devierea de la identitatea de stânga” a PSD în timpul conducerii lui Victor Ponta, susținând de asemenea moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta din iunie 2015. La acea vreme, Geoană a sublinait că este nevoie de un început poaspăt pe scena politică românească, precizând că PSRO este un proiect autentic de stânga.„Sunt convins de faptul că vremea monopolului partidelor tradiționale în România, și pe stânga, și pe dreapta, se apropie de sfârșit.(…) Nevoia de un început proaspăt în politica românească este, cred, o chestiune pe care o resimțim cu toții”.

La alegerile locale din 2016, PSRO a obținut peste 99.000 de voturi, adică 1,2%, fiind al 9-lea în ordinea preferinței de vot a publicului. În decembrie 2017, partidul a organizat un congres în cadrul căruia a fost luată decizia de a se autodesființa.

Începând din 17 iulie 2019 a fost numit adjunct al secretarului general al NATO de către Jens Stoltenberg, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Citește și: VIDEO Cum eșuează foștii președinți. Băsescu, Geoană, Dragnea și partidele lor sub pragul electoral

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te