Ludovic Orban: Inclusiv parlamentari PSD au semnat moțiunea de cenzură ințiată de PNL

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.09.2019 - 17:19
Președintele PNL, Ludovic Orban/Foto: Inquam Photos

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul a reușit să adune numărul de semnături necesare pentru a trece moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, care, în opinia lui Orban, va fi demis.

SHARE

„Cu siguranță vom depune săptămâna viitoare, la începutul săptămânii viitoare. Până acum am discutat de ziua de luni, dar rămâne să mai calculăm un pic posibilul calendar, să vedem ce contra măsuri ar putea să pregătească cei de la PSD. (...)

Până astăzi avem cu 4 semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături, în afară de aceste semnături avem angajate discuții cu încă peste 10 parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susținerea moțiunii de cenzură prin vot”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă există și parlamentari PSD printre semnatari, liderul liberal a spus că sunt parlamentari independenți, parlamentari ai minorităților naționale și parlamentari PSD „dintre cei cu care purtăm discuții în continuare”.

De asemenea, liderul PNL susține că toți parlamentarii semnatari au garantat că sunt alături de moțiune și vor să asigure că aceasta va fi supusă la vot într-o dată în care să aibă prezență 100%, deoarece „dacă s-a mai întâmplat să mai avem un vot în minus, s-a întâmplat din cauza unei programări, care a pus în imposibilitate unul sau doi parlamentari să fie prezenți la momentul depunerii moțiunii. Această moțiune este o moțiune decisivă, este o moțiune în care nimeni nu își poate permite să lipsească”.

Referitor la posibilitatea unui guvern PNL, despre care s-a discutat în mediul public, Ludovic Orban a răspuns că cine a difuzat aceste informații și-a bătut joc de români.

„Sunt niște fake-news-uri jenante, penibile, care nu au nicio legătură cu realitatea. Nici măcar nu sunt asumate sub semnătură de niște jurnaliști”.

Acesta a fost întrebat ce garanție poate să ofere românilor dacă în cazul în care moțiune trece, nu se va produce o criză politică.

„România este în criză politică de când e PSD la putere. O criză politică provocată de modul abuziv de conducere, de tentativa sistematică, de capturarea statului român, de agresiunile sistematice împotriva mediului de afaceri, împotriva justiției și împotriva siguranței vieții și proprietății cetățeanului. Noi vom pune punct acestei crize politice și vom găsi soluția care să permită o bună guvernare pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

PNL e în etapa de evaluare

Liderul liberalilor a declarat că partidul se află în evaluare, dar „avem 3, 4 chiar si 5 candidați pentru fiecare portofoliu de ministru. Evident, vom alege cei mai buni oameni și cea mai bună soluție, dar în momentul în care va fi vorba de a genera o formulă de guvernare”.

Referitor la discuții cu reprezentanții celorlalte partide despre forma guvernului, Ludovic Orban susține că deocamdată sunt poziții diferite și încă există diferențe de poziții între diferitele formațiuni politice, dar „noi acum trebuie să ne unim pentru a duce la bun sfârșit acest demers salutar pentru România și anume, să încheiem această guvernare fără cap și fără coadă, care provoacă crize artificiale și care face rău românilor și care compromite pe termen mediu și lung perspectivele de dezvoltare ale României”.

În opinia sa Guvernul va fi demis, deoarece, chiar dacă în momentul de față în afară de cei 237 de semnatari există posibilitatea ca foarte mulți, chiar dacă nu au semnat moțiunea de cenzură, „până la urmă să se decidă să voteze în favoarea moțiunii de cenzură. Din punctul meu de vedere, există toate șansele ca această moțiune de cenzură să fie adoptată și Viorica Dăncilă să se întoarcă ca simplu cetățean”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -