Lucian Bode: De scorul pe care îl obţine PNL la alegeri depinde viitorul nostru, ca partid

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.09.2023 - 20:04
Lucian Bode, despre viitorul PNL - Foto: Profimedia Images

Liberalul Lucian Bode spune că, de scorul pe care îl obţine PNL la alegeri, "depinde viitorul nostru ca partid" şi că "fiecare filială are obligaţia să facă selecţia atentă a candidaţilor", pentru că în această toamnă, transmite filialelor o ţintă de atins..

SHARE

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, la Eforie Nord, la Şcoala de Vară a Femeilor Liberale, că dreapta în România înseamnă PNL.

“Depinde doar de noi, cum acţionăm ca să ne consolidăm ca partid de dreapta şi ca opţiune solidă în preferinţele românilor. Dreapta în România înseamnă PNL.

Lucian Bode, despre viitorul PNL

Avem şi argumente: PNL a dus de fiecare dată, fiind la guvernare, modernizarea statului într-o nouă etapă, şi-a asumat responsabilităţi şi chiar o coaliţie cu social-democraţii, pentru echilibrul şi stabilitatea ţării, în vremuri de mare criză şi dificultate.

Dreapta este acolo unde este nevoie de maturitate politică, unde curajul şi asumarea responsabilităţilor sunt atât de necesare în timpuri foarte, foarte grele. Avem datoria şi responsabilitatea de a comunica mult mai bine aceste aspecte şi de a învinge prejudecăţi şi reticenţe, tocmai pentru a aduna cât mai multe forţe de dreapta în jurul PNL”, a precizat Lucian Bode, conform News.ro.

El a anunţat că în această săptămână, în cadrul Biroului Politic Naţional, liberalii au decis demararea procedurilor de fuziune prin absorbţie cu ALDE. Bode a declarat că din această toamnă PNL intră în logica de campanie.

Citeşte şi: VIDEO Lucian Bode spune că SMURD este o structură vitală în actuala arhitectură a statului român

“Luăm decizii împreună, iar atunci când sunt luate, disciplina de partid devine factorul mobilizator pentru a le aplica. Din această toamnă intrăm în logica de campanie, cu un calendar şi o strategie care devin liniile directoare de acţiune.

Ceea ce stabilim trebuie urmat la virgulă, iar organizarea şi implicarea fiecărui membru sunt decisive pentru a ne atinge obiectivele”, a mai anunţat secretarul general al PNL. Lucian Bode a transmis că de scorul pe care PNL îl va obţine la alegerile din 2024 depinde viitorul partidului.

“Vreau să fim conştienţi de un lucru – de scorul pe care îl obţine PNL la următoarele alegeri, şi mă refer la toate rundele de alegeri, depinde viitorul nostru ca partid. Este normal să ne propunem ţinte ambiţioase, dar, totodată, realiste.

Citeşte şi: Lucian Bode, despre fata din valiză: Poliţia desfăşoară activităţi specifice în ţară şi în UE

Pentru asta, fiecare filială şi structură internă are obligaţia să facă o selecţie atentă a candidaţilor pentru că vom convinge electoratul doar dacă calitatea acestor candidaturi este una de excepţie.

Vor exista baremuri clare de asumare şi responsabilităţi pentru fiecare filială şi, în această toamnă, o să transmitem fiecărei filiale un target pe care trebuie să-l atingă la viitoarele alegeri.

Dacă noi în interior nu reuşim să ne aşezăm în matcă, vom avea doar de pierdut în faţa competitorilor politici. Pentru că vor profita de această slăbiciune şi îşi vor crea un avantaj competitiv pe care greu îl vom recupera pe parcurs.

Suntem cu toţii în această poveste, fără jocuri de pe margine care slăbesc sau îndepărtează succesul pe care ni-l dorim”, a precizat Lucian Bode.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te