Lucian Bode: Protestatarii de la metrou vor plăti

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 26.03.2021 - 16:10
Lucian Bode: Protestatarii de la metrou vor plăti. Foto MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că acele persoane care şi-au asumat participarea la protestul de la metrou, chiar şi ca un conflict de muncă spontan, vor plăti în faţa legii.

SHARE

Ministrul de Interne a precizat că legea obligă la asigurarea a minim o treime din capacitatea de transport.

„Legea este lege pentru toţi. În condiţiile în care îţi asumi să declanşezi un conflict, fie el şi spontan, trebuie să ştii să în stare de alertă acest lucru este ilegal.

Când declanşezi un conflict de muncă, în ceea ce priveşte transportul publici cu metroul, trebuie să ştii că ai obligaţia legală să asiguri minim o treime din transportul cu metroul în Bucureşti. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate de cei care participă la acest conflict de muncă spontan şi în consecinţă vor suporta prevederile legale în vigoare. (...)

Citește și: Fost ministru al Transporturilor: Liderii sindicali de la metrou se apropie de Țiriac la avere

Noi am deschis un dosar de urmărire penală în sensul în care nu sunt respectate prevederile legale privind asigurarea continuităţii transportului public. (...) Aceste încălcări ale legii vor trebui să fie clarificate în instanţă. Cine şi-a sumat să facă o astfel de acţiune, fie ea şi spontană, va plăti în faţa legii", a afirmat ministrul de Interne, citat de Agerpres.

Lucian Bode şi-a exprimat speranţa că acest conflict se va rezolva prin dialog, şi nu prin intervenţia forţelor de ordine.

Totodată, el a mai menţionat că din partea conducerii Metrorex a fost primită o plângere în care pe protestatarii de la metrou sunt acuzaţi de sabotaj şi terorism, plângerea fiind înaintată de urgenţă către DIICOT.

Citește și: Germania, lockdown dur la o incidență de 1 la mie. Italia, la 2,5. Bucureștiul, deschis la 6 la mie

Poliţia Capitalei a anunţat, vineri, că a declanşat cercetări, sub supravegherea procurorilor, cu privire la declararea grevei de la metrou de către organizatori cu încălcarea prevederilor legale, nefiind asigurate serviciile de transport la cel puţin o treime din activitatea normală.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Poliţia Capitalei a anunţat şi că a fost primită o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Circulaţia metroului este blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând pe şine şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.