Lucian Bode: „Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România” (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 20.11.2020 - 16:00
Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Dezvoltăm România – Programul de Guvernare al liberalilor, lansat joi seara, cuprinde obiectivele majore ale PNL în perioada următoare, iar miniştrii care au luat cuvântul la eveniment au sintetizat lista de priorităţi a viitorului guvern PNL.

SHARE

Câştigarea alegerilor din 6 decembrie va reprezenta punctul de start al celui mai ambiţios program de dezvoltare al României din ultimii 30 de ani, aşa cum îl caracterizează liberalii. Infrastructura de transport este un element central în construcţia programului PNL.  

„Anul 2020 a fost anul în care guvernarea liberală a pus pe primul loc investiţiile publice. A fost anul în care volumul investiţiilor din sectorul construcţiilor inginereşti, realizate din fonduri publice, a înregistrat în primele opt luni cea mai ridicată creştere din ultimii 12 ani.

Un an de guvernare liberală în slujba românilor, în materie de dezvoltare a infrastructurii de transport, se prezintă astfel. Peste 350 de kilometri de reţea de drumuri modernizată, din care 90 de kilometri de autostradă nou construiţi, daţi în trafic, în guvernarea Ludovic Orban până la finalul acestui an.

Peste 180 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale, pentru care am emis ordinele de începere a lucrărilor în acest an, peste 440 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale, pentru care am semnat contractele de proiectare şi execuţie în acest an, din care 192 de kilometri de autostradă şi drumuri expres”, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

Una dintre realizările notabile ale Cabinetului Orban în materie de transporturi este, în opinia ministrului responsabil de domeniu, finanţarea nerambursabilă pentru autostrada Sibiu – Piteşti şi pentru varianta ocolitoare Bacău, în valoare de peste un miliard de euro, aprobate în acest an de Comisia Europeană.

Acesta a accentuat rolul major al politicilor de dreapta, amintind perioada în care autostrăzile nu depăşeau faza desenelor pe hartă: „Guvernul Ludovic Orban a dovedit că are viziunea necesară, priceperea şi determinarea să ducă la bun sfârşit proiecte de infrastructură demarate, astfel încât să fie eliminate decalajele de dezvoltare acumulate în ultimii ani între regiunile istorice ale României.

Motto-ul nostru este să nu lăsăm nicio regiune în urmă din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de transport.” 

Referitor la perioada următoare, promisiunile liberalilor sunt legate de transformarea infrastructurii de transport în coloana vertebrală pe care România se va ridica economic: „Pentru următorii patru ani, am gândit pentru fiecare sector de transport în parte un pachet de măsuri care vizează accelerarea investiţiilor publice, asigurarea resurselor financiare şi umane corect dimensionate pentru implementarea cu succes a proiectelor de investiţii.

Ne propunem să construim peste 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în România în următorii patru ani, ne propunem să implementăm conceptul de tren metropolitan pentru îmbunătăţirea activităţii şi mobilităţii urbane în cele mai importante municipii din România şi utilizarea trenurilor de lucru pentru modernizarea infrastructurii feroviare. Ne propunem să extindem reţeaua de metrou la nivelul Municipiului Bucureşti şi a Municipiului Cluj-Napoca.” 

Lucian Bode a caracterizat Programul de Guvernare al PNL drept unul autentic, fundamentat şi realist, axat pe soluţii şi măsuri concrete, pe creşterea investiţiilor şi programe economice riguroase, care aplicate în mod profesionist vor dezvolta România: „Fără populisme, fără exagerări, cu măsură şi decenţă, le spunem românilor că în următorii patru ani vor fi ani de muncă, de construcţie şi de implicare.

Suntem o echipă puternică, pregătită să dăm tot ce avem mai bun şi în următorii patru ani pentru ca românilor să le fie mai bine în ţara lor. Avem de câştigat şi ultima competiţie electorală, pe 6 decembrie, pentru ca următorii ani să fie anii dezvoltării, ai progresului şi ai bunăstării.” 

___________

Articol electoral.  PNL, Cod AEP - 11200025. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te