VIDEO Liderii opoziției din Moldova susțin că au fost otrăviți cu mercur

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.02.2019 - 19:47
Foto: Facebook Maia Sandu

Liderii platformei ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu și Andrei Năstase, au acuzat joi că ar fi fost otrăviți cu mercur și că sunt ținta unor atacuri „mișelești” din partea actualului Guvern.

SHARE

Cei doi lideri ai blocului „ACUM” susțin că au efectuat mai multe teste medicale, din care reiese că în corpul lor există concentrații mult prea mari de metale grele, în special mercur.

Potrivit Maiei Sandu, în aceeași perioadă, testele au arătat că atât în sângele ei cât și al lui Andrei Năstase a fost descoperit un „conținut exagerat de metale grele”.

„Vă spun cu toată certitudinea că suntem ținta unor atacuri mișelești din partea acestei guvernări care ne dorește morți. […] Ei au atentat la sănătatea și viața noastră prin metale grele. Unul din aceste metale este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea, și împotriva Maiei Sandu, și a domnului Alexandru Machedon (n. r. – șeful staff-ului de campanie a lui Andrei Năstase pentru alegerile primarului de Chișinău) și a altor colegi de ai noștri cu care ne-am aflat în același anturaj”, a spus Andrei Năstase, citat de Agora.md.

 

Maia Sandu a întărit acuzațiile „A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers și ne-am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase. Am făcut tratament, și a ajutat la coborârea nivelului acestor metalele grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere. Medicii cu care am discutat spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural, deci nu se poate întâmpla fără o intervenție dinafară.”, a declarat Maia Sandu, conform sursei citate.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gamurari, spune că acuzațiile sunt fondate și trebuie privite în contextul în care au rămas zile numărate până la scrutinul din 24 februarie.

Citește și Alegeri în Republica Moldova. Rusia preia controlul. Bucureștiul, absent

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -