Grindeanu: Am demonstrat că se pot face investiții de 4,7 miliarde € în toate modurile de transport

DE Alin Crișan | 30.08.2022 - 20:56
Sorin Grindeanu - Foto: Profimedia

Sorin Grindeanu, susţine că a demonstrat, în 8 luni de guvernare, că se pot face investiţii de 4,7 miliarde de euro în toate modurile de transport, respectiv rutier, feroviar, aerian şi naval, iar de la începutul acestui an a lansat în licitaţie 332 de km de autostradă.

SHARE

Grindeanu declară că s-au investit miliarde de euro în infrastructură

"Am prezentat astăzi (marţi, n.r.) o viziune integrată în domeniul transporturilor, corelată cu măsurile economico-sociale pe care le luăm la nivel naţional. Infrastructura mare aduce atât beneficii imediate prin crearea de locuri de muncă pe şantiere, cât şi pe termen lung, prin dezvoltarea economică a Regiunilor. Încă de la începutul mandatului am vrut să abordez integrat infrastructură mare de transport. Am demonstrat în 8 luni de guvernare că se pot face investiţii de 4,7 miliarde de euro în toate modurile de transport: rutier, feroviar, aerian şi naval! Mă refer aici la valoarea tuturor contractelor lansate în mai puţin de un an. Numai de la începutul acestui an am lansat în licitaţie 332 de km de autostradă! De 4 ori mai mult decât în 2021!", a semnalat Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Nadine: Beam câteva stile de vin pe zi. Uitam de mine. La 44 de ani a dat BAC-ul. Trăiește în Franța

Ministrul Transporturilor a subliniat că, în prezent, sunt în construcţie peste 200 de km de autostradă şi peste 61 de km de Drum Expres, iar pentru 130 de km de autostradă au fost semnate contracte.

"În 2022, sunt deja în curs de modernizare 254 km de Cale Ferată, pentru alţi 162 de km au fost desemnaţi câştigătorii, iar pentru 166 de km au fost depuse oferte. Pentru 418 km urmează să se desfăşoare lucrări de reparaţii de tip Quick Wins şi pe alţi 263 de km se vor desfăşura lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii", a notat el.

Citește și: VIDEO Generalul Zolotov: „Simțim sprijinul ucrainenilor eliberați.” Putin își mușcă buzele

Potrivit ministrului, peste 1.000 de km de cale ferată care va permite circulaţia trenurilor în condiţii europene de siguranţa şi confort.

"În 2023, voi continua să folosesc toate resursele ministerului şi am să mobilizez în continuare Companiile aflate în coordonarea MTI pentru a finaliza proiecte care trenează de 30 de ani. Din 2023, toate loturile A7, de la Ploieşti la Paşcani (320 km), vor fi în construcţie. A început deja construcţia pentru primii aproape 50 de km ai A7, iar în această săptămână semnăm contracte pentru încă aproape 16 km. Este o investiţie de 26 de miliarde de lei (5,2 miliarde de euro) cu bani asiguraţi prin PNRR. Tot anul viitor, cel mai târziu, vom semna contractele pentru secţiunile din A8, finanţate prin PNRR. Adică secţiunile de capete: Târgu Mureş-Miercurea Nirajului şi Leghin-Târgu Neamţ. Ne propunem şi modernizarea principalelor coridoare feroviare din vestul României: tronsoanele Caransebeş-Timişoara-Arad şi Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor-frontiera ungară (328 km)", a subliniat Grindeanu.

El a precizat că sunt investiţii de peste 16,33 de miliarde de lei (3,26 de miliarde de euro), fără TVA.

Citește și: MIhai Chirica pretinde că trăiește din salariul de 3.000€/lună. Este anchetat de DNA pentru fals

"În plus, în 2023 vom finaliza operaţionalizarea completă a infrastructură feroviară din Portul Constanţa. Am alocat, din fondul de rezervă al Guvernului, 200 de milioane de lei pentru a susţine repararea celor aproape 100 de linii de cale ferată din port, care ajunseseră într-o stare tehnică dezolantă şi care erau blocate de vagoane abandonate. Lucrurile se mişcă deja în direcţia bună şi primele 35 de linii vor redeveni operaţionale încă din această toamnă, după aproape 30 de ani de paragină. Cel mai important port maritim al României are o şansă unică să devenim un HUB portuar modern, şansă pe care nu avem voie să o ratăm!", a ma scris ministrul Transporturilor pe pagina de socializare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te